Politika

Србија: О Сребреници сутра

БЕОГРАД - У Скупштини Србије у сриједу ће бити одржана седница колегијума о тексту декларације о Сребреници, речено је данас у парламенту. Установљено новим Законом о Скупштини Србије, колегијум чине предсједник и потпредсједници Скупштине и шефови посланичких група.


Шеф посланичке групе Партије уједињених пензионера Србије Момо Чолаковић казао је новинарима да очекује да данас добије текст декларације и поновио да се ПУПС залаже да у тексту не буде ријеч геноцид. Лидер Јединствене Србије Драган Марковић је рекао да та странка неће гласати за декларацију ако се не осуде сви злочини свих народа.

Лидер Српске напредне странке Томислав Николић казао је да неће ићи на колегијум и истакао да председница Скупштине Славица Ђукић-Дејановић "није особа са којом треба расправљати о томе", већ је "председник Србије Борис Тадић требало да позове представнике странка на договор о резолуције".

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Драган Тодоровић рекао је да је та странка добила позив за колегијум, али да у том позиву није наведен разлог састанка.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog