Svijet

Лондон протјерао израелског дипломату

ЛОНДОН – Један израелски дипломата протјеран је из Лондона због коришћења лажних британских пасоша током акције у којој је у Дубаију убијен Хамасов оперативац, саопштио је британски министар спољних послова Дејвид Милибанд.


Милибанд није рекао име дипломате, али је навео да је протјеран након истраге поводом 12 фалсификованих британских пасоша које је користила група која је 20. јануара извршила убиство у Дубаију.

Он је додао да је британска истрага утврдила да постоје "убједљиви разлози који указују да је Израел" одговоран за убиство.

Дубаи је оптужио израелску обавјештајну агенцију Мосад за убиство Хамасовог команданта Махмуда ал Мабуа. До сада је идентификовано најмање 26 осумњичених из групе која је извршила убиство.

Они су користили фалсификоване пасоше неких европских земаља, међу којима и Велике Британије, као и аустралијске пасоше.

Израел није ни одбацио ни потврдио тврдње да је умиијешан у ово убиство.

Резултати британске истраге, у оквиру које су обављени и разговори са осморо људи са двојним британско- израелским држављанством чија су имена користили убице Хамасовог команданта, саопштени су јуче израелском амбасадору у Лондону Рону Просору.

Неки аналитичари оцјењују да је Британија овим гестом Израелу послала поруку да се лоше понио.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog