T4P05hDX8Gs

Sport

Ново чудо Партизана у Светој земљи

ТЕЛ АВИВ - Кошаркаши Партизана побиједили су у Тел Авиву Макаби са 85:77 (12:27, 20:19, 26:20, 27:11) у првој утакмици четвртфинала Евролиге, иако су на полувремену губили са 14 поена разлике, а у 13. минуту чак са 34:13.


Послије нервозне игре на обе стране у прва два минута, домаћи тим се први разиграо и ношен подршком публике дошао до двоцифрене предности послије '2 +1' Перкинс (13:3).

Израелци су играли одлично у дефанзиви, превасходно покретљивом, комбинованом одбраном осујетили су напад преко центара 'црно-белих', а великим залагањем неутралисали су офанзивни скок, најјаче оружје Партизана (само један у првих десет минута).

Тиме је Макаби добио самопоуздање приликом шута, а истицали су се Визневски са 10 поена (две тројке) и Фишер са два шута са дистанце.

Код 'црно-белих' свијетла тачка био је Кецман са 8 поена (две узастопне тројке), али то ни изблиза није било довољно за резултатску равнотежу, па је послије бацања Шарпа било 27:12 на крају прве чевртине.

У истом ритму наставило се и почетком друге дионице - Макаби је серијом 7-0 преко Блутентала и Еидсона повео са 34:13.

Како је вријеме одмицало, Партизан је полако проналазио пукотине у одбрани домаћих, прије свих Мекејлеб, а управо послије поготка омаленог плеја 'црно-бели' су смањили на -14 (41:27). Са истим заостатком Партизан одлази на одмор после поготка Ђекића у завршници другог периода (46:32).

Све до половине треће дионице Макаби је одржавао предност од 15-ак поена, али феноменални Кецман држао је Партизан у игри и послије његових пет поена у низу први пут се јавила нада у преокрет (58:51). До краја трећег периода Партизан је спустио и на -6, али је послије полагања Перкинс ипак било 66:58 за Израелце.

Последњу четвртину екипа Душка Вујошевића одиграла је невјероватно - лакше су долазили до отворених позиција за шут, што су искористили Рашић и Робертс и погодили тројке за -2.

Нервоза се полако увлачила у редове домаћег тима, који је био свјестан да је испустио огромну предност у својој "Нокиа арени". Партизан је наставио да игра уско у одбрани, а Макаби је у нападу био без идеје и све се углавном сводило на индивидуалне акције.

Партизан до вођства долази, као што је већ поменуто, тројкама Робертса и Кецмана, али Перкинс већ у следећем нападу враћа тројку за 70:70. Послије поготка Фишера Макаби је повео 72:70, али тада на сцену поново ступа незаустављиви Кецман и погађа тројку за нову предност 'црно-белих'.

Можда и кључни моменат меча био је скок у нападу и убациање лопте у кош Вранеша за 79:75, а претходно је Весели погодио од табле.

Партизан је до побједе предводио Душан Кецман, који је одиграо једну од најбољих утакмица у каријери. Он је меч завршио са 29 поена, уз шут за три поена 7/9, а за два 3/4. Поред њега, истакли су се и Мекејлеб (12 поена, 10 скокова) и Марић са 10 поена.

Најефикаснији у Макабију био је Дорон Перкинс са 13 поена. Следећа утакмица игра се у четвртак у Тел Авиву. На завршни турнир у Паризу пласираће се екипа која прва забиљежи три побједе.

Макаби: Визневски 10, Пнини 9, Андерсон 12, Еидсон 8, Фишер 10, лимонада, Шарп 2, Перкинс 13, Грин, Лазми 4, Блутентал 9.

Партизан: Робертс 8, Мекејлеб 12, Кецман 29 , Весели 8, Вранеш 3, Синовец, Милошевић 2, Рашић 6, Митровић 1, Божић 3, Марић 10, Ђекић 3

иако су на полувремену губили са 14 поена разлике, ау 13. минуту чак са 34:13иако су на полувремену губили са 14 поена разлике, а у 13. минуту чак са 34:13
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog