Sport

Евролига: Повела Барса, ЦСКА и Олимпијакос

Кошаркаши Барселоне, ЦСКА и Олимпијакоса забиљежили су побједе на свом терену и тако повели са 1-0 у четвртфинални серијама Евролиге.


Олимпијакос је у Пиреју уз доста проблема савладао пољски Проком са 83:79, док је Барселона у највећем шпанском дербију такође уз доста муке побиједила Реал Мадрид у Каталонији резултатом 68:61. Друге утакмице играју се у четвртак на истим теренима, а на завршни турнир у Париз ће екипа која прва дође до три побједе.

У сва четири четвртфиналне дуела Олимпијакос је био највећи фаворит против Прокома, али Пољаци су показали да нису залутали у четвртфинале. Проком је у Пиреју феноменално отворио меч, повео је на старту са 11:0, и домаћи тим је у наставку првог полувремена јурио резултат.

Поред одличне игре Прокома, заслуге за минус Олимпијакоса у првом полувремену имали су и Теодосић и Скорцијанитис који су у том периоду одиграли веома слабо. Српски репрезентативац није у првих 20 минута постигао ниједан поен, а Проком је на полувремену водио са 39:35.

Ипак, у других 20 минута Теодосић је екплодирао, меч је завршио са 21 поеном (2-5 за два, 3-7 за три , 8-9 пенали) и шест асистенција, а по обичају је погађао када се ломио резултат пошто је погодио осам од последњих девет поена.

Бољи од Теодосић који је на крају имао индекс успешности 22 био је само Линас Клеиза са 26 поена и индексом 28. У саставу Прокома Кинтел Вудс је постигао 23, а Барел 14 поена.

ЕЛ Класико

У шпанском 'ел класику' Барса је побиједила Реал и четврти пут ове сезоне, али овога пута најтеже. Реал је од почетка утакмице показао да се неће лако предати. Барса је на полувремену имала само поен предности (37:36), а током трећег периода вођство је преузео тим Етотре Месине за који поново није наступио репрезентативац Србије Новица Величковић .

Мадриђани су играли тимски, и током трећег квартала су у неколико наврата водили са шест разлике . Барса је успјела да изједначи пред одлучујућих десет минута (51:51), а у последњој четвртини пресудила је феноменална одбрана Каталонаца.

'Краљевски клуб' је у последњих седам минута постигао само једно слободно бацање, а Барса је то искористила, и од минус три ( 57:60), дошла је до коначних 68:61. Најзаслужнији за тријумф домаћина био је Пит Микел са 18 поена и шест скокова.

Ндонг је убацио 14, а Наваро 11. У саставу Реала Лавринович је био једини двоцифрени са 14 поена. Марко Јарић је за 27 минута имао седам поена, три скока и по једну украдену лопту и асистенцију.

Руска зима за Баскијце

Кошаркаши московског ЦСКА декласирали су шпански Каха Лаборал са 86:63 у првој утакмици четвртфиналне серије Евролиге.

Руски тим је меч преломио у другој четвртини, после које је било +20 (49:29), а ЦСКА је до краја лагано одржавао предност. Најефикаснији у побједничкој екипи био је Андреј Воронцевић са 15 поена (7ск.), Викор Хријапа убацио је 14 (4-5 за три), Рамунас Шишкаускас 13 поена (5аст и 5ск.), А Зоран Планинић имао је 6 поена и по 7 скокова и асистенција.

У екипи тренера Душка Ивановића запажени су били Фернандо Сан Еметерио и Мирза Телетовић са по 11 поена, а Тијаго Сплитер постигао је 10.

Од резултата 19:17 крајем прве четвртине, предност Московљани константно се увећавала до полувремена. Веома расположен био је Шишкаускас са 11 поена и 3 асистенције, а Воронцевић је такође убацио 11, уз разноврсну игру - постигао је поене после игра леђима, улазом, шутем са дистанце и за три поена.

Са друге стране, једини на нивоу био је борбени Сан Еметерио са 10 поена, али то је било премало да се поремети течна игра домаћег тима. Друго полувријеме представљало је пуку формалност, нарочито после кошева Планинића за недостижних 60:34.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog