Sport

ФМП поражен у Њемачкој

Кошаркаши ФМП Железника изгубили су од Њемачког Гетингену у гостима резултатом 75:69, у првој утакмици четвртфинала Еврочеленџ купа. Екипа Бошка Ђокића добро се држала током цијелог меча у Њемачкој, али у финишу није успјела да преломи и побједи.


Други меч четвртфиналне серије на програму је у четвртак у Железнику, а пласман на завршни турнир обезбједиће екипа која прва дође до две побједе. Евентулано трећи меч играће се у следећу сриједу у Немачкој.

Предраг Самарџиски био је најбољи код гостију из Београда са 15 поена и 11 скокова. Бојан Радетић додао је 13, а Мирослав Радуљица 12 поена уз шест скокова. У побједничком саставу Рочести је био најбољи са 24 поена и шест скокова.

ФМП је имао одличну прилику да направи брејк и дође надомак пласмана на завршни турнир. Првих десет минута протекло је у резултатској клацкалици, па се у другу дионицу ушло са нерешених 16:16.

Домаћи тим је у другом кварталу преузео вођство, и средином четвртине је у два наврата имао и десет поена предности.

ФМП се није предавао, и на Гетингену је на полувремену имао само поен предности - 41:40. У првих 20 минута ФМП је у игри одржавала центарска тројка. Радетић је убацио девет, а Самарџиски и Радуљица по осам поена.

Са одличном игром ФМП је наставио и у трећој четвртини. У самом финишу тог периода гости из београдског предграђа су и преузели вођство, па је пред последњих десет минута било 56:55 за ФМП.

Ипак, тим Бошка Ђокића је прве поене у последњој четвртини постигао тек после три минута што је Гетингену искористио и повео са пет разлике. У самом финишу тројком Протића српски представник је прошао на смо поен заостатка, али више од тога није могао, па ће у четвртак у Београду покушати да изједначи и избори мајсторицу.

Гетингену: Кулавик 9, Мекнофтон 1, Велцел, Рочести 24, Литл, Микс 6, Бун 7, Оливер 9, Шике, Џордан 11.

ФМП: Човић 7, Стефановић 3, Милутиновић, Светозар Стаменковић, Лазић 5, Радетић 13, Димић, Радуљица 12, Протић 7, Муши, Јеремић 7, Самарџиски 15.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog