Društvo

Радници ''Ослобођења'' предали захтјев Влади РС

БАЊА ЛУКА - Предсједник Синдиката радника Новинско-издавачког и штампарског предузећа ''Ослобођење'', Зора Стојановић, предала је данас у згради Владе РС захтјев за рјешавање социјалног и материјалног положаја радника овог предузећа.


Стојановићева је новинарима изјавила да радници траже ревизију приватизације "Ослобођења", те да премијер РС Милорад Додик и министар трговине и туризма Предраг Глухаковић приме представнике тог предузећа на разговор како би их детаљније упознали са проблемима и сагледали да ли има могућности за даљи нормалан рад тог акционарског друштва.

"Молимо премијера Додика и министра Глухаковића да задуже неког из ресорног министарства да би посредовао између синдиката и послодавца, да се коначно утврди чињенично стање и статус `Ослобођења` АД Бања Лука", додала је Стојановићева.

Она је подсјетила да радницима "Ослобођења" нису исплаћене плате од априла до августа прошле године, јануарска и фебруарска плата за ову годину, нити су од почетка 2009. године уплаћени доприноси за ПИО и здравствено осигурање.

Незванично, представници Владе РС су примили захтјев за рјешавање социјалног и материјалног положаја радника "Ослобођења''.

Радници "Ослобођења" на платоу преко пута зграде Владе РС чекају да добију повратну информацију у вези са њиховим захтјевом и евентуалним пријемом њихових представника код премијера РС.

На мирним протестима у Бањој Луци окупило се око 50 радника "Ослобођења".

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog