Društvo

Дачић: Испитаћемо Суботићеве наводе

БЕОГРАД – Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да ће сви наводи Станка Суботића интересантни за полицијску истрагу бити испитани, али да јасно треба одвојити шта је у надлежности МУП-а, а шта оних који су спроводили приватизације.


Полиција ће реаговати по налогу тужилаштва или ако се утврди да се истрага може покренути на основу неких навода Суботића, рекао је Дачић поводом недавних оптужби одбјеглог српског бизнисмена на рачун Милана Бека и Мирослава Мишковића.

Суботић, за којим је Србија расписала међународну потјерницу, изјавио је да су Беко и Мишковић његовим новцем купили „Луку Београд” и „Вечерње новости”.

Суботић је такође рекао да познаје одбјеглог Дарка Шарића, кога Србија, такође, потражује због шверца готово три тоне кокаина из Јужне Америке у Европу.

Дачић је казао да су неке од тема - као што је приватизација „Луке Београд”, већ биле актуелне и да се полиција тим случајем бавила, али са аспекта малих акционара.

„Приватизација 'Вечерњих новости' до сада није довођена у питање, али уколико би било потребе, полиција ће спровести истрагу”, рекао је он.

Министар је додао да би наводе Суботића о приватизацији „Луке Београд” и „Вечерњих новости”, поред Одбора за безбиједност Скупштине Србије, требало да разматра и Одбор за приватизацију.

Он је указао да МУП не учествује у процесима приватизација предузећа.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog