Društvo

Бараћ: "Афера Шарић" никад неће бити до краја расвијетљена

ПОДГОРИЦА – Предсједница Савјета Владе Србије за борбу против корупције Верица Бараћ изразила је увјерење да „афера Шарић” никад неће бити до краја расвијетљена, јер је њему у Србији омогућено да „пере новац”.


Она је оценила да је Србија суочена са „системском корупцијом, чија је карактеристика то што се државни органи не могу препознати по својој надлежности”.

 

Бараћева је рекла да вјерује да „афера Шарић”, која већ дуже вријеме потреса српску и црногорску јавност, неће бити расвијетљена.

„Србија је под притиском америчких и других служби покренула цијелу ту акцију”, рекла је она, наводећи да „у Србији има разних Шарића који никад неће бити откривени”.

„Када су већ били приморани да покрену цијелу причу, онда су направили гушћу чорбу и кривцу пребацили на Црну Гору”, рекла је Бараћева.

Према њеним ријечима, за случај Шарић и многе друге „није крив нико други, криви смо ми у Србији и наше институције које не примјењују закон, или га примјењују врло селективно”.

„Где је ту одговор на питање који су људи у Србији, у нашим институцијама, омогућили Дарку Шарићу да годинама пере новац”, упитала је Бараћева.

Предсједница Савета сматра да се у Србији фингира борба против корупције, као и да су многи под заштитом моћника.

„Један од проблема је сакривање података и документације, јер се означавају као тајна. То је начин како се омогућава корупција, а институције једна другу штите и крију”, навела је Бараћева.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog