Društvo

Љајић: Имовину криминалаца расподијелити сиромашнима

ЈАГОДИНА – Министар за рад и социјалну политику Расим Љајић изјавио је да имовину која се одузима од криминалаца треба расподијелити најсиромашнијима, од којих су најугроженији стари људи.


У Србији данас „6.000 људи живи у катастрофалним условима у колективним центрима, а видјели смо у кућама криминалаца златне каде и тушеве, и то треба продати”, изјавио је Љајић у Јагодини послије отварања новог простора за старе у Геронтолошком центру у том граду.

Љајић је најавио да је припремљен пакет мјера за осигурање социјалних услова и помоћ најугроженијим особама, који ће коштати 880 милиона динара до краја ове године, и истакао да ће се „прво искористити унутрашње резерве и ресурси”.

„Желимо искористити и сву имовину Републике Србије која је одузета у различитим поступцима због не плаћања царине и пореза и да је подијелимо најугроженијима категоријама становништва и да помогнемо 40 најсиромашнијих општина Србије да развију систем социјалне помоћи”, рекао је министар Љајић.

Он је додао да је један од основних задатака Министарства за рад и социјалну политику ове године борба против сиромаштва, посебно старих особа.

„Србија у свијету спада међу четири са најстаријом популацијом, 11,5 одсто становништва је старије од 65 година, и морамо већу пажњу посветити тој популацији, нарочито сеоским старачким домаћинствима која су далеко од очију јавности”, рекао је Љајић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog