Politika

САД: Честитке и поздрави за Тадића и Јосиповића

ВАШИНГТОН – Сједињене Америчке Државе поздравиле су неформални састанак предсједника Србије и Хрватске, Бориса Тадића и Иве Јосиповића, оцјењујући да сусрет у Опатији представља позитиван корак ка побољшању односа двије земље.


 

"Састанак предсједника Тадића и Јосиповића је позитиван корак ка побољшању односа Србије и Хрватске", изјавио је за агенцију Хина званичник америчког Стејт департмента.

Амерички званичник, који је желео да остане анониман, истакао је подршку Вашингтона сарадњи и добросусједским односима у региону.

"САД настављају да подржавају унапређење регионалне сарадње и добросусједских односа међу свим државама југоисточне Европе", казао је он.

Амерички медији су данас пренијели агенцијске извјештаје о јучерашњем састанку у Опатији, на којем су Тадић и Јосиповић показали спремност двије земље за обнову дијалога на највишем нивоу.

У извјештајима се истиче да су предсједници разговарали о могућности повлачења тужбе и контратужбе Хрватске и Србије које су двије земље поднеле Међународном суду правде у Хагу и напомиње се да ће се Тадић и Јосиповић поново састати у суботу у Бриселу на Европском форуму.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog