Sport

Звезда забрањује преносе на РТС

Фудбалски клуб Црвена звезда саопштио је да ће Радио-телевизији Србијезабранити да до краја сезоне преноси утакмице тог клуба с обзиром на то да Јавни сервис није поштовао договор да не преноси директно утакмицу с Војводином.


У саопштењу Црвене звезде које је подијељено новинарима на стадиону, наводи се да је са РТС-ом 23. марта склопљен договор да се утакмица против Војводине не преноси директно, већ да се од 21 сата емитује снимак.

„Црвена звезда вас обавештава да вам није дозвољено да вршите директан пренос утакмице против Војводине. Дозвољено је да емитујете снимак од 21 сата”, наводи се у саопштењу које је адресирано на уредника спортске редакције РТС-а Зорана Марковића.

Управа Звезде је упозорила РТС да ће му забранити да до краја сезоне преноси њене утакмице ако данас буде директно преношен дуел са Маракане. Међутим, два сата прије почетка утакмице РТС је најавио да ће емитовати пренос на другом програму.

„Звезду просечно на свакој утакмици прати 15.000 навијача и нама није свеједно да ли ће бити телевизијског преноса. Навијачи су куповали карте мислећи да нема преноса, па желимо да их заштитимо”, наводи се у саопштењу које је потписао генерални секретар клуба Андрија Клеут.

„Обавештени смо да је током дана вршен притисак од стране председника једног од наших конкурентских клубова да РТС промени одлуку и директно преноси утакмицу”, додаје се у саопштењу.

Звезда је навела да ће о детаљима тог наводног притиска јавност обавијестити у наредним данима и да ће предузети правне и судске мјере због неовлашћеног преноса утакмице.

На стадону Црвене звезде у току је утакмица 21. кола Супер лиге Србије, а меч посматра око 15.000 људи.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog