Politika

Прихватљив захтјев Клуба Бошњака

БАЊА ЛУКА - Вијеће за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске  констатовало је да су прихватљиви захтјеви Клуба Бошњака у Вијећу народа РС за покретање процедуре заштите виталног интереса у законима о полицијским службеницима и о измјенама и допунама Закона о Радио-телевизији РС.        


У оба случаја може се радити о виталном интересу, а коначна одлука о тим питањима биће донесена у року до 30 дана, изјавио је данас предсједник Уставног суда РС Мирко Зовко новинарима након сједница Вијећа.

Говорећи о Закону о полицијским службеницима, Зовко је истакао да полицијска служба представља витални интерес, а када је ријеч о Закону о измјенама и допунама Закона о РТРС, Вијеће сматра да телевизија има широку јавну намјену па се узима у разматрање витални интерес. 

Ова два закона донијела је Народна скупштина РС на сједници 25. јануара а приговор на витални национални интерес уложио је Клуб Бошњака у Вијећу народа РС. 

Клуб Бошњака сматра да је одредба Закона о полицијским службама према којој се састав полицијских службеника формира у складу са Уставом РС - начелна и није детаљно размотрена.

Овај клуб сматра да одредбе Закона о измјенама и допунама Закона о РТРС у питање доводе компетенције Корпорације јавних емитера у БиХ и њене надлежности које обавља за сва три јавна сервиса у БиХ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog