Sport

Србија 15. на ФИФА ранг листи

БЕОГРАД - Репрезентација Србије назадовала је за два мjеста и на данас објављеној листи Свjетске фудбалске федерације је званично 15. селекција на планети.


Србија је у марту играла само једну утакмицу, пријатељску на гостовању код Алжира где је побиједила са убједљивих 3:0.

Пласман на листи ФИФА, ипак, погоршао јој се јер се умањила вриједност бодова освојених у мечевима квалификација за предстојеће Свјетско првенство из марта 2009. године. Србија је у марту 2009. године у Констанци савладала Румунију са 3:2.

Србија ће на Мундијалу у Јужној Африци играти у Групи Д гдје ће јој противници бити Њемачка, Аустралија и Гана.

Њемачка на мартовској листи ФИФА заузима шесто мјесто, док је у фебруару била пета. Аустралија је напредовала за четири мјеста и сада је на 19. позицији, док је Гана назадовала три корака и званично је 31. репрезентација свијета.

Прва је и даље Шпанија, актуелни првак Европе, коју слиједе Бразил и Холандија.

Португал је напредовао за двије позиције и сада је четврти, испред свјетских шампиона из Италије, као и Њемачке, Енглеске, Француске, Аргентине и Хрватске, која је као 10. на свијету најбоље пласирана репрезентација која неће играти на Свјетском првенству у Јужној Африци.

Бољи пласман од Србије имају и Грчка, Русија, Чиле и Египат, првак Африке. Иза орлова су репрезентације САД, Мексика, Уругваја, Аустралије и Камеруна.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog