Sport

Арсенал се вратио из мртвих против Барсе

Фудбалери Арсенала и Барселоне играли су нијерешено, 2:2 у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона који је одигран у Лондону. Барселона је доминирала у првом полувремену, пропустила неколико гол шанси док је Арсенал био немоћан.


 

Почетком другог полувремена Ибрахимовић коначно постиже гол, ау 60. минуту и други за 2:0. Десет минута касније Волкот смањује, а пет минута прије краја Фабрегас из пенала изједначује за коначних 2:2.

Фабрегас неће играти у реваншу, као ни Пујол који је добио црвени картон.

Барселона је већ у првих пет минута створила четири велике шансе, али су одбране Алмунија и велики промашај Ибрахимовића спасле Арсенал.

Првак Европе је наставио да доминира и у наредних неколико минута створио још гол шанси али је Алмунија сјајно бранио и заустављао ударце Месија, Ибрахимовића, Педра, Чавија и Алвес.

Тек око 20 минута игре Арсенал се ослободио притиска и запријетио преко Самира Насрија. 15 минута касније феноменалну шансу имао је Никлас Бентнер који је два пута би неуспјешан са свега неколико метара, али је линијски судија ипак сигнализирао недозвољену позицију Данца.

Арсенал је полувријеме завршио знатно ослабљен јер су због повреда терен напустили Андреј Аршавин и Виљем Галас који се вратио после осам мечева паузе због повреде. Умјесто њих двојице ушли су Емануел Ебуе и Денилсон. На истеку првих 45 минута најбољи играч Арсенала, Сеск Фабрегас добио је жути картон па ће пропустити реванш на 'Ноу Кампу'.

Оно што нису успјели у првим минутима првог полувремена, играчи Барселоне урадили су у првом минуту наставка. Ђерар Пике је послао феноменалну лопту Ибрахимовићу у казнени простор, а Швеђанин, који је побјегао Сонгу и Клису лобовао Алмунију, који је за разлику од феноменалних одбрана у првом полувремену овај пут нерезонски истрчао.

Арсенал је брзо покушао да узврати, али је у 60. минуту Ибрахимовић поново побјегао својим чуварима и сјајним ударцем закуцао лопту иза Алмунија за 2:0. Међутим, десет минута касније Арснал се из прве следеће шансе вратио у меч. Тио Волкот је у свом маниру претрчао Максвела и после сјајне лопте Бентнера савладао Валдуса.

Петнаест минута прије краја меча двоструког стријелца Златана Ибрахимовића замијенио је Тјери Анри, најбољи стријелац Арсенала свих времена којег је публика на 'Емирејтсу' дочекала великим аплаузом.

Пет минута прије краја меча Арсенал је успио да се потпуно врати из мртвих и изједначи. Бентнер је једну високу лопту у шеснаестерац спустио главом Фабрегасу којег је на неколико метара од гола саплео Пујол за шта је добио црвени картон. Овај поклон Фабрагас није пропустио па је из пенала савладао голмана екипе у којој је почео каријеру и изједначио на 2:2.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog