Sport

Познати учесници Ф4 Еврокупа

Познати су сви учесници Фајнал Фора кошаркашког Еврокупа који ће се одиграти у баскијском граду Виторији у Фернандо Буеса Арени, дому Кахе Лаборал.


Поред два шпанска тима, Валенсије и Билбаа, тамо ће се наћи берлинска Алба и атински Панелиниос. Билбао ће играти у дворани удаљеној само око 100 километара од свог града.

Алба је успјела да надокнади минус од шест поена из прве утакмице у Јеруслаему и славити побједу над Хапоел (72:59) и изборити пласман на Фајнал Фор у Виторији. Берлински тим су до побједе одвели Дерик Бирс са 16 и Адам Чуб са 14 поена, док је Пух Јетер са 19 поена био најбољи у редовима Хапоела.

Нимбурк је славио у гостима код Билбаоа са 52:46, али је то било недовољно, јер су у првој утакмици у Чешкој поражени са дванаест поена разлике. Артур Ли је био најефикаснији код Нимбурка са 12 поена, а Марко Банић са истим бројем поена код Билбаоа.

Гран Канарија није успјела да надокнади минус од 11 поена против грчког Панелиниоса. Канарци су славили са 75:68, али то им је била само утјешна побједа за опроштај. Џејси Керол је са 17 поена предводио Канарију до побједе, а Родерик Блекни је код Панелиниоса убацио 15 поена.

Валенсиа је једини тим који је у оба меча уписао побједу. Изабраници Невена Спахије током цијеле сезоне показали су највише, а вечерас су потпуно разбили Арис резултатом 85:67. Томас Келати је са 18 поена предводио Валенсију до побједе, док је Мет Волш са 15 поена и 7 скокова предводио Арис.

 

Резултати:

Алба Берлин - Хапоел Јерусалем 72:59

Билбао - Нимбурк 46:52

Гран Канарија - Панелиниос 75:68

Валенсија - Арис 85:68

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog