Kultura

Влада Дивљан у ДФК

Вечерас у бањолучком Демофест клубу гостује Влада Дивљан, некадашњи фронтмен ВИС ''Идола'', једног од култих састава рок сцене бивше државе.


 

 

Владимир (Влада) Дивљан је рођен 10. маја 1958. године у Београду. Крајем седамдесетих година био је члан џез-рок група "Мерлин" и "Звук Улице", а од 1980. до 1984. године био је предводник вокално-инструменталног састава "Идоли".

Од 1985. године кренуо је са самосталном каријером, у оквиру које је наставио са поп-рок формом упоредо се бавећи филмском музиком. Од августа 1991. до септембра 1997. године живио је у Аустралији (Сиднеј), након чега се вратио у Београд. Од јуна 1999. године живи и ради у Бечу.



Дивљан је издао четири самостална албума и то "Тајни живот А. П. Шандорова""Одбрана и заштита" и "Све лажи света", који излазе уживо као Влада Дивљан Олд Старс Бенд, те албум "Влада Дивљан призентс Ди Тонзентрале".  

Влада је имао и бројне сарадње са другим музичарима, радећи музику за дјецу, а познат је и по учешћу и раду на фимској музици и то на филмовима: "Шест дана јуна""Црни бомбардер""3 палме за 2 битанге и рибицу""Донау, Дуна, Дунај, Дунав, Дунареау""Седам и по", те за филм који је изашао прошле године, а ради се о филму "Чекај ме, ја сигурно нећу доћи".



Такође, Влада Дивљан је и један од музичара који је учествовао у стварању албума "Као да је било некад"(посвећено Милану Младеновићу), а обрадио је пјесму "Радостан дан".

Концерт у ДФК почиње у 21. час, а цијена улазнице је 20 КМ.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog