M-V4gzGcUqk

Sport

Дон Нелсон рекордер по броју побједа у НБА

Тренер Голден Стејт Вориорса Дон Нелсон изједначио је рекорд НБА лиге по броју побједа, а већ у уторак би могао и да га обори.Играчи Голден Стејта су у недељу у Торонту славили резултатом 113:112 и тако Нелсону подарили 1.332 побједу у тренерској каријери.


Он се на тај начин изједначио са чланом Куће славних, Ленијем Вилкинсом.

"Ово су тренуци који се памте. Играчи су жељели побједу више него ја и спремни су да ураде све да ми већ у наредном сусрету омогуће да постанем рекордер", рекао је Нелсон.

Стручњак који ће 15. маја напунити 70 година, завршио је играчку каријеру 1976. и у Милвокију почео да се бави тренерским послом. Тамо је остао 11 година, а након тога водио Њујорк Никсе, Далас Мавериксе и Голден Стејт у два наврата, од 1988. до 1995. и од 2006. надаље.

"Ратницима" је Нелсонов рекорд једини прави мотив у завршници регуларног дијела сезоне, с обзиром на то да им скор 23-53 не даје ни теоретске шансе да се пласирају у плеј-оф.

Они би у уторак у Вашингтону могли да донесу Нелсону рекордну 1.333 победу, уз 1.060. пораза.

У случају неуспјеха, до "љетњег распуста" ће имати још пет прилика - на гостовањима Минесоти и Лос Анђелес Клиперсима, па на свом паркету против Оклахома Ситија и Јуте. Последњег дана сезоне гостоваће у Портланду.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog