Sport

"Гробари" могу у Загреб, али у својој режији?

У НЛБ лиги и даље је на снази правилник који забрањује клубовима да са собом организовано воде навијаче на гостујуће терене, без обзира на то о ком дијелу сезоне је ријеч: лигашком или Фајнал-фору.


 

Како се ближи Фајнал-фор НЛБ лиге у Загребу, од 23. до 25. априла, тако поново актуелно постаје питање евентуалног доласка навијача Партизана у хрватску престоницу.

Директор НЛБ лиге Јосип Билић поновио је да правилник забрањује организацију путовања, али...

"Правилником лиге забрањено је клубовима да са собом воде навијаче, без обзира о ком дијелу првенства се ради. Да ли ће неко у приватној режији отпутовати на завршни турнир, не знам, али знам да су сви који купе улазнице добро дошли", рекао је Билић, који вјерује да нико нема разлога да брине за безбиједност.

"Мислим да не постоји ниједан разлог због кога би било ко требало да брине за своју безбиједност. Хемофарм и Партизан су већ толико пута гостовали у Хрватској и никада није била угрожена њихова безбиједност. Нису чак ни тражили неке посебне мјере јер знају да је организација увек била на високом нивоу", рекао је Билић.

Партизан на Фајнал-фор НЛБ лиге путује као троструки узастопни шампион регионалног такмичења, али и као једини тим са простора бивше Југославије који је учествовао на Фајнал-фору Евролиге, од 1991. године, до данас. И то не једном, него три пута (1992, 1998, 2010).

"Фантастични успјеси Партизана у Евролиги доприносе популаризацији овог спорта, али и наше лиге. Очекујемо да од 23. до 25. априла трибине буду максимално испуњене, што ће допринијети стварању истинског спектакла", додао је Билић.

На ову тему, медији су пренијели и изјаву једног од навијача Партизана.

"Иако се више бавимо организацијом пута у Париз, Загреб је за нас увијек био изазов. Нећу рећи да сигурно долазимо, али ћу поновити да када су Гробари у питању – све је могуће! Спремни смо за све, па и за полицију, која нас под лупом посматра гдје год да се нађемо у Европи", каже неименовани фан црно-бијелих.

У полуфиналним мечевима Ф4, у петак, 23. априла, састаће се Партизан - Хемофарм (17.15) и Цибона - Олимпија (20.15). Финале је у недјељу, 25. априла.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog