Sport

Барса славила на Бернабеу

Фудбалери Барселоне побиједили су мадридски Реал на Сантијаго Бернабеу са 2:0 (1:0) у 31. колу шпанске Примере.


Први гол постигао је Лео Меси у 33. минуту после дуплог паса са Ћавијем, а исти играч асистирао је и Педру, који је поставио коначни резултат у 56. минуту.

Каталонци су сада први на табели са 80 бодова, Реал је други са 77, а до краја шампионата остало је још седам кола.

У првих пола сата игре није било великих прилика, иако се играло у високом ритму. Обе екипе тражиле су једанаестерац након стартова над Месијем на једној и Роналдом на другој страни, али судија Мехуто Гонсалес ниједном није показао на пенал и утисак је да је исправно поступио. Истини за вољу, играчи оба тима нису се претјерано ни жалили на одлуке.

У 33. минуту Каталонци долазе до предности после фантастичне комбинације – Меси је додао за Ћавија и моментално наставио кретњу, а Ћави из прве шаље лопту Аргентинцу; Раул Албиол је закаснио, Меси идеално прима лопту грудима и затим је десном ногом шаље иза леђа Касиљаса.

Најбољу прилику за изједначење Реал је имао пет минута касније када је после корнера Ћаби Алонсо са 3 метра пропустио да главом савлада истрчалог голмана Валдеса.

Два пута је Реал покушао ударцима са дистанце (Марсело и Рамос) на почетку другог полувремена, али Валдес је оба пута био сигуран.

Затим је услиједио нови шок за навијаче на Бернабеу – поново је Ћави упутио милиметарски прецизну лопту за Педра, а 22-годишњак није паничио испред Касиљаса и лијевом ногом је погодио доњи десни угао за 2:0.

Реал је после тога углавном дуже држао лопту у ногама, а најбољу прилику имао је Ван дер вар непосредно после гола Педра – Милито је закаснио да направи офсајд замку, а Холанђанин је шутирао право у Валдеса иако је био потпуно сам пред њим.

Роналдо је после полуконтре пропустио солидну шансу, а двије фантастичне прилике да дотуче противника пропустио је Меси – оба пута је магични Ћави био асистент, али оба пута је Касиљас одлично реаговао и спасао свој тим резултатске катастрофе.

До краја је Реал имао неколико прилика, поништен је и Раулов гол јер је Бензема претходно играо руком, али Мадриђани нису успјели ни да постигну почасни гол.

Барса је искористила своје шансе и заслужено је дошла до побједе, четврте у низу против највећег ривала.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog