Sport

Ђоковић прекинуо сарадњу са америчким тренером

Новак Ђоковић је прекинуо сарадњу с бившим америчким тенисером који је уназадио његов сервис умјесто да га унаприједи.


„Новост је да више не сарађујем с Тодом Мартином”, обзнанио је најбољи српски тенисер Новак Ђоковић у Монте Карлу, гдје сутра од другог кола креће у битке на првом од три турнира из такозване мастерс серије на шљаци. Бивши амерички тенисер је ушао у његов стручни штаб уочи Међународног првенства САД прошле године. Од тада је Новак имао два тренера. Словак Маријан Вајда, који га тренира од половине 2006, остао је уз њега, али је некако пао у колегину сијенку. Испоставило се на крају да је од Мартина била слаба вајда.

„Мартин је сјајан човјек. Своје богато искуство је несебично дијелио са мном. Покушали смо да унаприједимо моју игру, нарочито сервис, али није ишло. На завршном турниру у Лондону прошле године повриједио сам раме. Покушали смо због тога да незнатно измјенимо начин сервирања, али су његови захтјеви били превише компликовани. Морао сам да се вратим старом стилу. Растали смо се без љутње”, објаснио је Ђоковић који је тако дао за право онима који су указивали да му је сервис, његово значајно оружје, нагло попустио, а то је превасходно и довело до слабих домета и на прва два турнира из мастерс серије, у Индијан Велсу и Мајамију недавно.

Други „рекет” свијета, који ће као први носилац играти с успјешнијим из француског дуела Флорана Сере (67. мјесто на светској листи) и Стефана Робера (64), признаје да је истовремени рад с два тренера био грешка.

„Неминовно је долазило до проблема. Свако има свој концепт па један не подржава замисли оног другог и обрнуто. Настављам да радим само с Вајдом и надам се да ћемо да имамо велике успјехе као и раније”, увјерава Ђоковић који закључује и да Мартин вјероватно није разумио суштину његове емотивне личности.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog