VjRCoq378GM

Kultura

Шетња са диносаурусима у Београду

Шетња са диносаурсима је спектакуларна представа за извођење у аренама а задесила се и у Београдској арени од 7. до 11. априла 2010. године.


Спектакл је заснован на награђиваној серији ББЦ, а пред публиком ће оживјети диносаурусе у правој величини у, несумњиво, једној од најузбудљивијих и најиновативнијих продукција.

Овај шоу настао је у Аустралији, гдје је, након неколико година планирања, у јануару 2007. године први пут приказан у „Ацер" арени у Сиднеју. Пошто је постигао сензационалан успјех убрзо је заказана турнеја по Америци, која је отпочела само три мјесеца по одржавању распродатих термина у Аустралији. Од почетка америчке турнеје у јулу 2007. за шоу Шетња са диносаурсима - Спектакл за арене, све карте су распродате и оборени сви рекорди са зарадом од 90 милиона долара, а видјело га је око два милиона људи.

Године 2007. ова продукција добила је награду за Изванредно постигнуће у области путујућих продукција. Ова награда се додјељује за висок ниво у стваралаштву у образовним, историјским и пројектима забаве.

Представиће се десет врста диносауруса. Највећи међу њима висок је око 12 метара а дугачак око 18,5 метара, од носа до репа. Тиму од 50 људи међу којима су били инжењери, произвођачи разних материјала, мајстори за прављење коже, умјетници, сликари, аниматори требало је годину дана да направе оригиналну продукцију у радионици „Докландс" у Мелбурну, која је толико велика да би се у њој могао паркирати авион Боинг 747.

У представи се приказује еволуција диносауруса, кроз климатске и тектонске промјене које су се одигравале, и које су доводиле до истребљења многих врста. Уз готово филмски реализам Шетња са диносаурсима доноси нам интерактивне сцене између диносауруса, па тако публика може да види како диносауруси месождери еволуирају до степена да ходају на двије ноге, и како се биљоједи бране од насилнијих грабљиваца. Пред публиком се одиграва историја свијета: цијепају се континенти, суве пустиње нестају пред бујним зеленим преријама, настају снажни океани из времена Јуре, вулкани грме а шуме горе у пожарима, и на крају огромна комета погађа земљу и изазива уништење диносауруса.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog