Sport

Борац овјерио финале против Славије

Фудбалери Борца пласирали су се у финале Купа Босне и Херцеговине, након што су у реванш сусрету у Бања Луци били бољи од Славије резултатом 1:0.


Иако је Славији био потребан барем један гол за пролазак у финале најмасовнијег клупског такмичења у Босни и Херцеговини, домаћи су фудбалери ипак били нешто бољи током првих 45 минута игре.

Сарајлије су у осмој минути постигли гол, али због прекршаја Властимира Јовановића у нападу, судија је погодак поништио. Борац је први пут запријетио голу Ратка Дуљковића у 10. минути, али Вукеља, након доброг продора, није успио одиграти повратну лопту, па је одбрана Славије отклонила опасност од свог гола.

Понајбољи играч Борца Вукеља имао је још једну прилику пред сам крај првог дијела игре, али његов шут је без већих проблема укротио Дуљковић, па се на одмор отишло без голова, али и без већих прилика на обје стране.

У наставку, Борац се повукао на своју половину и чекао прилику из контранапада, али Славија никако није успјела развити своју игру и озбиљније угрозити гол Бањалучана. Темпо игре у наставку прилично је опао, а фудбалери Борца успјели су у својој намјери да игром кратких пасова умртве темпо.

Три минуте прије краја сусрета резервиста Александар Петровић погодио је мрежу Дуљковића и донио Борцу велики успјех и пласман у финале Купа Босне и Херцеговине.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog