Sport

Реал по старом: Перез плaнира нова, скупа појачања

МАДРИД - Предсједник Реала, Флорентино Перес, поново планира велики број појачања за предстојећу сезону. Најанонимнији међу њима вриједи 30 милиона, а помињу се још Виља, Руни, Рибери, Фабрегас.


Један од најпопуларнијих клубова на свијету, Реал из Мадрида, покушава на све начине да се врати у сам врх европског фудбала, користећи већ виђени метод, трошкарење.

Предсједник "краљевског клуба" Флорентино Перес, потрошио је пред ову сезону 265 милиона евра, али му то није донијело жељене резултате.

Да подсјетимо, Реал је у осмини финала Лиге шампиона завршио своје европско путешествије, пошто је у два дуела француски Лион изашао као побједник над деветоструким прваком Европе.

Ипак, Перес не одустаје од идеје да новцем купи трофеје, пошто за сљедећу сезону спрема бомбастичне трансфере. Први на листи жеља је двојац из Валенсије, Давид Силва и Давид Виља, као и велике звијезде Вејн Руни (Манчестер јунајтед), Франк Рибери (Бајерн) и Сеск Фабрегас (Арсенал).

Међутим, питање колико су жеље Флорентина Переса оствариве. Бајерн се већ огласиом поводом Риберија и не желе да га продају. Питање је да ли би Фабрегас желио да пређе у Реал, с обзиром да је поникао у Барселони, која ће сигурно покушати да га врати у наредне двије, три године.

Давид Виља и Давид Силва скоро сигурно напуштају Валенсију, која ће њиховом продајом покрити барем дио дугова, али да ли је Реал њихов избор, то ће се видјети.

А Вејн Руни је посебна прича за себе. Овог феноменалног и сигурно несвакидашњег нападача, Флорентино Перес би по сваку цијену желио да види у дресу Реала, као и Кристијано Роналдо, Рунијев "дојучерашњи" саиграч.

Међутим, Руни је неколико пута изјавио да жели да игра у Манчестер јунајтеду до краја каријере, а тешко је помислити да би га Ферги пустио, без обзира на понуду Реала.

Најнепознатије име међу планираним појачањима биће млади Бразилац, Неимар да Силва, чији матични клуб Сантос тражи обештећење од чак 30 милиона евра. Од Неимара се очекује да буде "нови Меси", а скаути Реала га помно прате већ дуго времена.

Реал је прије пет година успјешно сарађивао са Сантосом, из којег је довео Робиња за, тада невјероватних, 24 милиона евра.

Да ли ће Реал успјети да прекине доминацију Барселоне у посљедње двије сезоне и напокон направити значајнији резултат у Лиги шампиона, зависиће умногоме и од актуелних првотимаца, међу којима многи нису задовољни третманом у "краљевском клубу".

 

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog