Sport

Ђоковић у полуфиналу Монте Карла

МОНТЕ КАРЛО – Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира мастерс серије у Монте Карлу, пошто је у четвртфиналу савладао Аргентинца Давида Налбандијана резултатом 6:2, 6:3.


У борби за финале, други тенисер свијета сутра ће играти са бољим из дуела у коме се састају Шпанци Алберт Монтањес и Фернандо Вердаско.

У мечу против Налбандијана, Ђоковић је приказао најбољу игру на овом турниру и тако дошао на корак ближе великом окршају са Рафаелом Надалом у финалу.

Да данас неће бити изненађење, српски ас је показао већ на старту, када је за свега шест минута направио два брејка, дозволивши противнику да освоји само један поен, и повео 3:0.

Тако фуриозан старт довео је у четвртом гему до малог опуштања, што је искусни Аргентинац искористио и брејком смањио на 3:1, а потом на свој сервис и на 3:2.

То је, међутим, било све што је Налбандијан урадио у првом сету, јер је Ђоковић одмах појачао темпо и добио три наредна гема.

Други играч свијета посао је практично завршио већ у првом гему другог сета, када је четврти пут у мечу одузео сервис Налбандијану. У наредних осам гемова сервери су били успјешни, да би у деветом Ђоковић направио још један брејк и остварио трећу побједу у два сета.

У полуфиналу ће Ђоковића чекати тежи посао, јер су и Вердаско и Монтањес специјалисти за шљаку. Против 12. играча свијета Вердаска наш тенисер до сада је играо седам пута и забиљежио пет побједа. На земљаним теренима резултат је 2:1 за Ђоковића.

Монтањес је тренутно 32. тенисер свијета, а против Ђоковића је играо три пута, сва три пута на шљаци, и све мечеве је изгубио.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog