Sport

Ништа од финала: Ђоковић изгубио од Вердаска

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић није успио да се пласира у финале АТП турнира у Монте Карлу, пошто је у другом полуфиналу изгубио од Шпанца Фернанда Вердаска резултатом 6:2, 6:2 послије једног сата и 32 минута игре.


Вердаско ће се у финалу састати са Надалом који је био бољи од Ферера.

За разлику од преходна два меча на турниру која је добио сјајним сервисом и прецизним ударцима, Ђоковића данас није служио ни један од ових тениских "оружја".

Први сервис српског тенисера само је у 59 одсто случајева погађао поље Вердаска, који је с друге стране, имао константно добар почетни ударац - 78 одсто.

Одраз деконцентрације Ђоковића биле су чак 42 неизнуђене грешке, за разлику од Вердаска који је начинио свега 19 грешака.

Почетак првог сета није наговјештавао да ће други рекет свијета брзо положити оружје пред шпанским тенисером, будући да је на свој сервис повео са 2:1 у гемовима. Вердаско је тада нагло појачао темпо и добио пет гемова за редом.

Наставак меча била је реприза првог сета. Поново је Ђоковић на свој сервис добро започео, али као да је ођедном изгубио повјерење у сопствене могућности, допустивши Вердаску да први дође до брејка (2:1). У наредном гему, захваљујући прије свега, грешкама протиовнка, узвратио је брејком, али је то било све што је данас показао, будући да је шпански играч до краја меча задржао конце игре.

Вердаско ће се у финалу састати са земљаком Рафаелом Надалом који је у првом полуфиналу био бољи од још једног Шпанца Давида Ферера.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog