Sport

Интер зауставио Барсу - 3:1!

Фудбалери Интера побиједили су Барселону 3:1 (1:1) у првом мечу полуфинала Лиге шампиона на 'Ђузепе Меаци'.


Првак Европе повео је у Милану у 19. минуту преко Родригеса, али се Интер брзо вратио и изједначио у 30. поготком Снајдера.

Екипа Жозе Муриња је препустила контролу меча гостима и сјајним контрама у наставку стигла до 3:1 головима Маикона и Милита, двоструког асистента. Домаћи играчи потпуно су затворили главне играче Барселоне Ибрахимовића и Месија.

Послије 20 минута изједначене игре без гол шанси, некадашњи играч Интера, Бразилац Максвел је сјајно прошао по лијевој страни сво до гол аут линије, вратио лопту на пенал где је сам био Пердо Родригес који ју је посло по земљи уз десну стативу за предност Каталонаца на 'Ђузепе Меаци'.

Међутим, само десет минута касније Интер се вратио у игру. Пошто је пропустио двије шансе, Дијего Милито је послије центаршута Етоа са десне стране примио лопту на пеналу и сјајно проиграо усамљеног Снајдера на лијевој страни који је лако савладао Виктора Валдеса.

Већ у трећем минут другог дијела Интер је преокренуо резултат. Милито, који је као и прије првог гола упропастио неколико акција, побјегао је чуварима на лијевој страни, гурнуо лопту у средину шеснаестерца где је био Маикон који је сјајно реаговао и из другог контакта лопту послао поред Валдеса.

Седам минута касније Жозе Мурињо је направио прву измјену и умјесто Горана Пандева у игру увео Дејана Станковића.

Интер је искористио шок гостију и већ у 60. минуту стигао до трећег гола. Послије двије асистенције Дијего Милито коначно је постигао гол послије не баш најбољег ударца главом Снајдера са лијеве стране. Претходно је центрирао Ето са десне.

У финишу меча Барселона је доминирала али је стигла само до једне шансе и то послије шута Месија из слободног ударца, а десет минута прије краја Станковић је због грубог старта добио жути картон па ће пропустити реванш у Каталонији.

У самој завршници Весли Снајдер је оборио Данија Алвеша у казненом простору али судија није свирао пенал, па ће Интер на 'Камп Ноу' бранити два гола предности.

Барселона је имала далеко више лопту у посједу (67% - 33%), имала је и више шутева у оквир гола (6/5), али никада у последње двије године није дјеловала тако неубједљиво у нападу као против Интера.

Меси и Ибрахимовић никако нису успјевали да надиграју Лусија, док Чави није успјевао да раздрма свој везни рек. Са друге стране Милито је предводио феноменалне контре гостију, а на крају је забиљежио две асистенције и постигао гол који је признат иако је био иза леђа гостујуће одбране.

У сриједу играју Бајерн и Лион у Минхену, а реванши су следеће седмице.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog