Sport

Бајернов минималац против Лиона

Фудбалери Бајерна побиједили су Лион минималним резултатом у првој утакмици овог двомеча полуфинала Лиге шампиона, голом Аријена Робена  са око 25 метара савладао, 20 минута прије краја меча.


Дуел на 'Алианц арени' обиљежила су два црвена картона. Прво је у 37. минуту Рибери након ирационалног старта зарадио директно искључења, а у 54. минуту реванширао му се Тулалан који у само пет минута добио два жута картона.

Бајерн је, иако са играчем мање у једном делу меча, био доминантан на терену, имао је лопту у свом посједу током двије трећине времена, а упутио је и 12 шутева ка голу ривала, за разлику од само четири Лиона. У првом полувремену није било много узбуђења пред головима, а бољу игру Нијемаца знатно је пореметио црвени картон Риберија у 37.минуту.

Ипак, у другом полувремену Лион није капитализовао бројчану предност на терену, па је Бајерн био тај који је више пријетио. Феноменалну шансу у 54. минуту пропустио је Томас Милер који је добио идеалну лопту од Филипа Лама на десетак метара од гола, али је млади Нијемац промашио лопту па је Љорис остао несавладан.

У истом минуту десио се нови преокрет на мечу. У само пет минута Жереми Тулалан је добио два жута картона па су екипе у последњих 35 минута ушле са по десет играча.

Након што Баварцима ништа није успјевало против одбране Лиона, меч је поново, као и у претходне двије рунде, ријешио Арјен Робен новим евроголом пошто је савладао Љориса ударцем са око 25 метара.

Бајерн је до краја меча имао још неколико шанси, али ће на реванш у Лиону ипак бранити само један гол.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog