Sport

Хемофарм се кроз квалификације бори за Евролигу

Учесници НЛБ лиге, Хемофарм и Будућност, најесен ће учествовати у проширеним квалификацијама за елитно континентално такмичење, Евролигу.


Информацију о којој се дуго причало незванично, данас је потврдио предсједник Јадранске кошаркашке асоцијације и потпредседник Улеба Радован Лорбек."Честитке клубовима који су се пласирали на Фајнал фор НЛБ лиге, а то су три стандардна учесника Евролиге и клуб из Еврокупа, који следеће сезоне може у Евролигу кроз квалификације", изјавио је Лорбек на пријему који је учесницима завршног турнира приредио градоначелник Загреба Милан Бандић.

Директор Хемофарма Марко Ивановић рекао је да је клуб из Вршца тако нешто "сигурно заслужио".

"Наредне сезоне ћемо добити шансу да урадимо велику ствар. Прво за Хемофарм и његовог спонзора, а онда и за српску кошарку. Ово што смо чули од господина Лорбека се заговарало дуже времена и та одлука би требало да буде усвојена на наредној Скупштини Евролиге. Усвојен је календар са више термина него прошле године, у квалификацијама ће учествовати 16 уместо осам тимова, а НЛБ лиги припашће два места, што представља велики помак".

Ивановић је поддјетио да је Хемофарму јесенас неправедно одузето право да наступи у квалификацијама, иако је по оствареним резултатима био ближи томе од украјинског Азовмаша и грчког Ариса.

"Надам се да сада не постоји ниједан проценат могућности да нам неко одузме оно што смо изборили на терену".

Логично, поставља се питање са каквим ће тимом Вршчани кренути у квалификације, пошто у актуелном саставу имају неколико битних играча којима истичу уговори, прије свих капитена и репрезентативца Стефана Марковића.

"Има играча који могу да оду, има оних који ће да дођу. Сигурно је да ће нам бити потребни играчи који имају квалитет да дају брз резултат. Не бих о именима, сачувао бих мир пред утакмице Фајнал фора НЛБ лиге. Имамо добар, млад тим, у којем је број странаца сведен на минимум".

Ивановић је истакао да на основу показаног у овој сезони, има основа да "сви вјерују" у пласман Хемофарма међу 24 екипе у Европи и да ће Србија имати два представника у Евролиги.

"Не знам да ли ћемо остати у непромењеном саставу, или ћемо на неким позицијама бити појачани, али сматрам да ћемо сигурно направити добар тим. Међутим, ниједан тим није гаранција за жељени резултат", закључио је први оперативац "фармацеута".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog