Sport

Партизан у финалу НЛБ Ф4

Кошаркаши Партизана побиједили су Хемофарм 72:67 и пласирали се у своје шесто узастопно финале НЛБ лиге гдје ће покушати са освоје четврту везану титулу.


Након првих десет минута меча где је Хемофарм нешто бољом одбрану стигао до предности која је износила и девет поена, Партизан је у наставку искористио своју доминацију у скоку али и проблеме са личним грешкама ривала, те преокрено резултат. У другом полувремену Партизан је одржавао десетак поена предности, Хемофарм је у финишу смањио на само три, али није успио да преокрене.

Најкориснији играч на мечу био је Лоренс Робертса са дабл-даблом од 16 поена и 11 скокова. Бо Мекејлеб је убацио 11 поена и имао по четири скока и украдене лопте, док су Весели и Кецман постигли по десет поена. Најбољи у Хемофарму био је Милан Мачван са 16 поена и пет скокова, док је Стефан Марковић убацио 15 поена и имао седам скокова.

Први до коша у српском полуфиналу стигао је Партизан који је поенима Робертса (први кош у историји Арене) уз додатно бацање поевео са 3:0. Међутим, у првој половини премијерне четвртине Хемофарм је играо знатно боље и добром одбраном стигао до неколико полуконтри, те је серијом 9:0 преузео вођство.

Вршчани су наставили да контролишу резултат, па је тако четири минуте прије краја Милан Мачван тројком донио 14:7 свом тиму. Једине поене за ’црно-беле’ постигли су Американци, Робертс и Мекејлеб. Међутим, чврсту игру у одбрани платио је Крстовић који је прије краја првог периода стигао до три личне грешке. До краја четвртине Партизан је поенима Веселог смањио на 18:14.

Млади Чех обиљежио је и почетак друге четвртине пустигавши уводних седам поена за свој тим, али је Хемофарм и даље имао предност после кошева Катића, Хила и Јагодника. У наставку другог периода оба тима су боље играла у нападу него у одбрани, па су и шутери прорадили. Стефан Марковић предводио је Хемофарм, док је са друге стране одличан био Лоренс Робертс (3/3 за два).

Партизан је два минута прије полувремена тројкама Рашића (2/7) и младог Александра Митровића преокренуо резултат и повео први пут након стартних 3:0 (40:34). У првом полувремену најефикаснији у екипи из Београда били су Весели и Робертс са по десет поена, а Американац је скупио и седам скокова. С друге стране, Мачван је убацио десет, а Марковић седам поена.

Партизан је наставио у истом ритму у наставку, али је Хемофарм тројкама Крстовића одржао корак (46:40). Међутим, бек Вршчана је одмах после друге тројке направио четврту личну грешку, 15 минута пре краја утакмице. Партизан добром одбраном стиже и до прве двоцирене предности (50:40), а у проблем са личним грешкама ушао је и Мачван који је прије седам дана био најбољи у побједи Хемофарма над ’црно-белима’ у Суперлиги.

Пред последњи период Хемофарм је ипак успио да смањи заостатак на шест поена кошевима Марковића и Јагодника са линије слободних бацања. Тако је трећа четвртина завршена са само два коша из игре за Вршчане.

Последњу четвртину Партизан отвара мини серијом 5:0 кошевима Ђекића и Мекејлеба и долазио до највеће предности на мечу (57:46). Бобан Марјановић одговорио је са слободних бацања али и закуцавањем што је био први кош из игре за Хемофарм после девет пуних минута игре.

Услиједила је серија лоших напада оба тима, новим кошем Марјановић (6:0 серија) је смањио на 57:52, али је одмах одговорио Кецман тројком. Кошем уз додатно слободно бацање Алекс Марић враћа Партизану 11 поена предности (63:52), три и по минуте прије краја полуфинала. Ово вођство ’црно-бели’ су успјели да сачувају у пенал завршници иако се Хемофам био приближило на само три поена, па ће у недељу трећи пут узастопно бранити титулу.

У другом полуфиналу од 20.15х играју Цибона и Унион Олимпија, а финале је на програму у недељу од 15.15х.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog