Sport

ФЕД куп: Словачка повела 2:1

Јелена Јанковић поражена од Данијеле Хантухове са 6:7, 5:7 у плеј-оф сусрета Свјетске групе Фед купа у Београдској арени. Србија губи са 2:1 и има само теоретске шансе да опстане међу осам најбољих.


Јелена Јанковић и Данијела Хантухова су играле прилично лош тенис, али је Словакиња мање гријешила.

Искористила је што је Београђанка била лоша са основне линије, освојила три узастопна гема, уз један брејк, и повела са 4:2. Хантухова је у седам гемова освојила свега три директна поена.

Јелена осваја два наредна гема за 4:4.

Таман што је стигла до изједначења у деветом гему је поново лоше сервирала и поклонила Словакињи гем, а да при том није освојила ни поен.

После 40 минута игре 23. играчица свијета је сервирала за освајање сета. Ипак, психолошка стабилност није нешто чиме 27-годишња Словакиња може да се похвали.

Јанковићевој припада тај гем, а затим и преокреће резултат на 6:5.

Српкиња прва стиже до сет лопте (40:30) на сервис Хантухове у 12. гему, међутим гошћа везује два аса и стиже до шестог гема.

Данијела Хантухова је почела да игра стабилније и брзо повела са 5:0, а затим 13. гем ријешила у своју корист 7:2.

У претходних пет мечева против Јелене Јанковић Словакиња никада није добила први сет.

На старту другог сета Хантухова је освојила лако први гем на свој сервис, а затим одмах имала прилику да направи брејк, што Јанковићева није дозволила.

Трећи гем добила је Данијела и то без изгубљеног поена, али то, није депримирало Јелену, која је изједначила резултат.

Хантухова у том периоду добро сервира, али у петом гему Јанковићева стиже до брејк лопте, коју не реалзује.

Иако је словачка тенисерка била у прилици да поведе са 4:2, ни после шестог гема није било брејкова.

У седмом гему Јелена је имала и трећу брејк лопту у другом сету, али је Хантухова имала неколико добрих сервиса и успјела да задржи предност.

Јелена је урпкос бројним неизнуђеним грешкама била равноправан ривал. Све до самог краја. А онда је Хантухова направила брејк у 12. гему и добила меч.

"Шта да радимо, ја сам дала све од себе. Данијела је добро играла, али ја нисам била на свом нивоу, нисам се добро кретала. Играла сам колико сам могла, а и Данијелу је мало хтело. Још увек имам повреду, рука ми је натечена и ризиковала сам да се још више повредим", рекла је Јелена Јанковић, којој је ово тек други пораз у 22 сингл меча, колико је одиграла за репрезентацију.

По завршетку овог меча састају се Бојана Јовановски и Магдалена Рибарикова, али мало ко вјерује да ће 18-годишња Београђанка успјети да направи изненађење.

Након два сингла на програму је дубл за који су пријављене Јанковић и Ана Јовановић, односно Хантухова и Рибарикова.

Сва је прилика да ће Србија наредне године морати да се бори за елиту, док ће Словакиње ту бити након 2004.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog