Sport

ФЕД куп: Србија испала из свјетске групе

Тениска репрезентација Србије није изборила је опстанак у Свjетској А групи Фед купа, пошто је у Београду изгубила од селекције Словачке са 3:2.


У одлучујућем мечу словачки дубл, за који су играле Данијела Хантухова и Магдалена Рибарикова побиједио је Јелену Јанковић и Бојану Јовановски са 6:4, 6:3. Прије тога, Данијела Хантухова је побиједила нашу најбољу тенисерку Јелену Јанковић са 7:6 (2), 7:5, али је изједначење донијела Бојана Јовановски која је славила против Магдалене Рибарикове са 6:1, 7:6 (4).

У првом сету дуела Јанковићеве и Хантухове водила се незивјесна борба, тенисерке су много гријешиле. Хантухова се боље снашла, повела са 4:2, али се седма тенисерка свијета убрзо изједначила на 4:4, а затим и преокренула на 6:5.

Ханутхова је ипак успјела да освоји наредни гем и сет је ријешен у тајбрејку, у коме је Словакиња била сигурнија, повела са 5:0 и до краја сачувала предност.

У другом сету тенисерке су сигурно играле на свој сервис, али је Хантухова први вођству од 6:5, у 12. гему, ипак успјела да одузме сервис противници, побиједи и тако освоји други поен за Словачку.

У другом мечу дана Бојана Јовановски је показала да израста у велику шампионку. Јовановска је у првом сету потпуно надиграла искуснију противницу, дозволивши јој да освоји само један гем.

У другом сету обе су направиле по три брејка и меч је одлучен у тајбрејку, који је српска тенисерка освојила са 7:4.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog