Sport

Партизан лако са Звездом

Кошаркаши Партизана побиједили су Црвену звезду са 79:65 у петом колу Суперлиге Србије и сада имају четири побједе и један пораз, док ’црвено-бели’ имају скор 3-2.


Партизан је меч преломио средином треће деонице, после двије узастопне тројке Рашића (52:38). Звезда је пришла неколико пута на -6, али тријумф ’црно-белих’ није долазио у питање. Најефикаснији код Партизана били су Рашић са 22 (седам тројки), Марић са 15 и Мекејлеб са 12 поена, док је за Звезду Радивојевић дао 21, а Бјелица 18 поена.

У не нарочито бучној атмосфери у Пиониру Звезда је боље почела меч, тачније Бјелица је убацио шест поена у низу. После игре ’два на два’ и поена Стевића ’црвено-бели’ су повели 10:5.

Партизан је био веома расположен у шуту за три поена – Робертс је погодио две тројке, а после поготка Божића иза линије 6,25м ’црно-бели’ су преокренули резултат (15:14) и до краја четвртине су погоцима са линије бацања водили 18:16.

’Црно-бели’ су боље почели други период, тројке су постигли Божић и Рашића, а у одбрани нису дозвољавали Звезди отворене позиције за шут. Разиграо се Мекејлеб, који је са два улаза и сигурним извођењем слободних бацања довео Партизан на +8 (32:24).

У табору Звезде тада се разиграо Радивојевић (12п у првом полувремену), који је два пута погодио за три поена, положио је у контри, а затим је са пенала успио да изједначи резултат (32:32). До краја полувремена Партизан је са линије пенала успио да очува предност из прве дионице – 34:32 после првих двадесет минута.

’Црвено-бели’ су зоном повремено успјевали да поремете концепцију Партизана, али у трећем периоду Звезди је понестало концентрације, па је зона пробијена са два ефектна закуцавања (Весели и Марић) после додавања у рекет. Весели је још једном силовито закуцао лопту у кош, а Рашић је погодио двије тројке у низу за великих +14 (52:38).

Звезда је до краја четвртине успјела да направи серију 8-0 захваљујући Радивојевићу и тројком Кешеља (једини поени на мечу), па је послед тридесет минута игре било 52:46 за Партизан.

При крају треће четвртине Робертсу је указана помоћ након једног пада, али срећом није дошло до повреде.

У последњој дионици ’црно-бели’ су поново створили убједљиву предност, а Звезда је последњи пут припријетила тројком Радосављевића (62:56). Ипак, поготком Марића и новом тројком бриљантног Рашића екипа Душка Вујошевића дефинитивно рјешава питање побједника.

Црвена звезда: Кешељ 3, Милошевић, Кикановић 2, Радосвљевић 3, Катнић, Недовбић, Стевић 6, Радивојевић 21, Јеловац, Стојачић 4, Штимац 8, Бјелица 18.

Партизан: Робертс 10, Синовец, Мекејлеб 12, Кецман, Милошевић, Рашић 22, Митровић 4, Божић 8, Марић 15, Весели 7, Ђекић 1, Вранеш.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog