Sport

Игокеа преко Босне у финалу

Кошаркаши Игокее у другом полуфиналном сусрету Плej-офа резултатом 75:72 свладали су Босну, па су се тако пласирали у финале гдје их чека Широки.


У другој утакмици полуфинала доигравања Игокеа је поиједила у веома узбудљивој завршници у Александровцу. Босна неће играти регионалну лигу сљедеће сезоне, осим ако не добију позивницу на име неких старих заслуга.

Прве три четвртине протекле су у резултатској предности Игокее, а оба тима су правила превелики број грешака, посебно гости.

У самом финишу утакмице Босна се примакла на само један поен (71:70). Ђерасимовић је онда погодио оба пута са линије слободних бацања, а на другој старни је узвратио Златко Јовановић.

Осам секунди прије краја Којадиновић је фаулирао Бутлера, али је судија досудио прекршај на половици Игокее, тако да Босна није имала времена за организовати нови напад.

Клупа Босне је имала доста приговора на суђење, али се у Игокеи нису обазирали на то, него су након утакмице, сасвим заслужено, прославили пласман у финале гдје их чека Широки.

Прво име Игокее био је Ђерасимовић са 19 поена, Бланшард је додао 14, Ђикановић 13, а Мејси 10. У редовима Босне најбољи је био Жарко Ракочевић са 23 поена, Милан Милошевић је додао 16, а Феликс Којадиновић 13 поена.

Игокеа - Босна АСА БХТ 75:72

(17:16, 20:13, 13:16, 25:27)

ИГОКЕА: Бутлер 7, Јањушевић 2, Боцка 3, Шекуларац, Ђурица, Зујовић 4, Коматина 3, Ђикановић 13, Ђурковић, Ђерасимовић 19, Бланшард 14, Мејси 10. Тренер: Драго Каралић

БОСНА: Шеховић, Сарајлија, Ђурасовић 6, Чамџић, Авдић, Бајић 6, Радоњић, Пашалић, Милошевић 16, Којадиновић 13, Ракочевић 23, Јовановић 8. Тренер: Дејан Парежанин.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog