PFHndlt6Ong

Sport

Звезда лако освојила куп против Војводине (Видео)

Фудбалери Црвене звезде освојили су 23. државни Куп у историји клуба пошто су лако у финалу побиједили Војводину са 3:0 (1:0).


Осим две шансе у првом дијелу, Новосађани нису показали ни дио онога што их је довело до финала преко Партизана, па је Звезда лако постигла три гола и освојила први трофеј после двије године паузе.

Меч је отворио Јевтић голом после корнера у 14. минуту, на 2:0 повисио је Каду након одличне контре Лекића и Јевтића у 62. минуту. Коначних 3:0 поставио је резервиста Трифуновић десет минута касније.

После уводних десет минута без већих узбуђења, у само 60 секунди оба тима су имала по гол шансу. Прво је Војводина угрозила Сашу Стаменковића преко најбољег стријелца Драгана Мрђе који је добро шутирао са ивице казненог простора, али је голман Звезде одлично реаговао и избио лопту у корнер.

Исти су Новосађани слабо извели, лопту је испуцао Стаменковић, она је прескочила Мирослава Вулићевића и стигла до Николе Лазетића који је сам изашао испред Жељка Бркића који је реаговао још боље него његов колага са друге стране и десном ногом зауставио ударац по земљи. На одбијену лопту натрчао је Дејан Лекић, али је Бркић лако ухватио лопту после његовог слабог шута.

Само четири минуте касније Звезда стиже до вођства. Владимир Богдановић је извео корнер, а Александар Јевтић сјајним ударцем главом са прве стативе постигао гол за 1:0.

Само десет минута касније Војводина је могла до изједначења, али Драган Мрђа против Звезде није показао оно што је учинио против Партизана на истом стадиону у полуфиналу. Након што је сјајно прошао неколико чувара и ушао у шеснаестерац, репрезентативни нападач је са свега десетак метара лоше шутирао и послао лопту далеко од гола.

Два минута пре краја услиједило је ново узбуђење. Прво пред голом Војводине чији су играчи изблокирали два шута, а онда још веће када је Никола Лазетић снажно улетио у Дејана Карана и ударио га тијелом без намјере да узме лопту, а одмах после њега исто је урадио и Савио Ђуровском. Капитен Звезде је за то добио жути картон, као и вођа Војводине Драган Мрђа који је вршио снажан притисак на судију Драгомира Станковића који је потом свирао крај полувремена.

У другом полувремену Звезда је играла стрпљиво, препустила је иницијативу Новосађанима и чекала шансу из контри. После неколико неуспјешних одбрана Војводине је коначно попустила и 'црвено-бели' су стигли до два гола предност.

Високу лопту из дефанзивне линије Лекић је главом спустио Јевтићу на половини терена, а стрелац првог гола је сјајно пронашао Кадуа гурнувши лопту кроз средину иза леђа одбране па је Бразилац сам изашао на немоћног Бркића и по земљи лопту послао у мрежу.

Овај гол је вјероватно и одлучио утакмицу јер су се играчи Војводине потпуно предали, а Звезда потпуно доминирала тереном. Достанић је извео из игре Савија и Лазетића, али је већ у 72. минуту стигла и до трећег гола против незаинтересованих ’лала’. Богдановић је убацио лопту са лијеве стране, а Милош Трифуновић само неколико минута што је ушао у игру са пет метара главом постигао гол. У претходном нападу он је погодио и стативу.

Преостало вријеме екипе су само одрадиле, па је Звезда на прави начин крунисала сезону и најавила суботњи дерби против Партизана који ће вјероватно одлучити шампиона.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog