Sport

Јелена згазила Венус Вилијамс

РИМ - Српска тенисерка Јелена Јанковић пласирала се у полуфинале турнира премијер серије у Риму савладавши синоћ у четвртфиналу Американку Венус Вилијамс убjедљиво са 2:0 у сетовима - 6:0, 6:1.


Готово невjероватно звучи да је за само 59 минута игре Јанковић препустила једној од најбољих свjетских тенисерки један једини гем. Мало је рећи да је Јелена играла сјајно, јер је просто „згромила” и понизила бивши свjетски рекет број један и петоструку шампионку Вимблдона.

Српкиња је импресионирала оним што је приказала на „Форо Италику”, где је 2007. и 2008. освајала пехаре, али вjероватно ни она сама није вjеровала да ће имати овако лак посао. У Јелениној игри све је функционисало беспријекорно - од убитачног и неухватљивог сервиса, преко снажних, прецизних удараца из свих позиција, до лаког кретања по цијелом терену.

Колико је Српкиња била супериорна, говори податак да је искористила свих шест брејк лопти и освојила скоро дупло више поена од противнице. Нанијела је старијој од сестара Вилијамс можда и најтежи пораз у каријери, а у њиховом 11. међусобном окршају повела је са 6:5.

Јанковић ће у полуфиналу играти против главног фаворита Серене Вилијамс, која је раније данас савладала Рускињу Марију Кириљенко са 6:1, 6:4. До сада су се састајале седам пута, а Американка води са 4:3.

Раније јуче пласман у полуфинале изборила је и Ана Ивановић побиједивши Рускињу Нађу Петрову резултатом 6:2, 7:5, а у борби за финале сутра игра против Шпањолке Марије Хосе Мартинес Санчес у њиховом првом међусобном сусрету.

Турнир у Риму се игра за укупан наградни фонд од два милиона долара.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog