Sport

Српски Тео најбољи играч Евролиге

Кошаркаш Олимпијакоса и српски репезентативац Милош Теодосић проглашен је за најбољег играча Евролиге у сезони 2009/10.


Теодосић је, такође, проглашен и за члана најбоље петорке најелитнијег европског клупског такмичења, у којој се налазе и центар Партизана Алексa Марић.

Остали чланове идеалне петорке Евролиге су Хуан Карлос Наваро из Барселоне, играч московског ЦСКА Виктор Хријапа и Линас Клеиза из Олимпијакоса.

Клеиза је добио признање за најбољег стријелца такмичења, Хријапа за најбољег дефанзивца, а Рики Рубио из Барселоне за ’звијезду у успону’.

Место у другој петорци Евролиге изборио је Бо Мекејлеб из Партизана, а поред плејмејкера црно-белих у њој се налазе Рамунас Шишкаускас из ЦСКА, играч Олимпијакоса Џош Чилдрес, Еразем Лорбек из Барселоне и Тијаго Сплинтер из Каха Лаборала.

Теодосић због проблема са стомаком није присуствовао церемонији у градској већници Париза, а са ње није изостао двојац црно-белих. И Марић и Мекејлеб су истакли да им пријају признања, али истакли да су она тимска заслуга.

„Све се уклопило за мене, Боа и екипу. Ово није само мој успех, већ целе екипе“, истакао је Марић и додао да то признање, ипак, мало ублажава ране, али да остаје жал за поразом од Олимпијакоса, „Овде смо, али нисмо у финалу. Нисам размишљао о индивидуалним признањима, а више бих волео да следеће године освојимо Евролигу него да постанем МВП“.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog