Sport

Барселона освојила титулу

ПАРИЗ - Кошаркашка секција Барселоне поновила је успјех својих фудбалских колега од прошле године, освојивши титулу првака Европе, на финалном турниру Евролиге у париском Берсију.


У финалном мечу, врло убједљиво, савладан је грчки Олимпијакос (86:68) и освојена друга Евротитула у историји, прва послије 2003. године.

Барса је у финалу показала да је права машина за давање кошева и да немају слабо мјесто у тиму. Ипак, посебно се истакао Хуан Карлос Наваро, који је својим дриблинзима у тројкама излудио Пирејце и заслужено освојио титулу најкориснијег играча финалног меча.

Олимпијакосу остаје за утјеху да су ове године отишли степеницу више него претходне, али против расположених кошаркаша Барселоне, једноставно није било одбране. У грчким "црвено-бијелим" најбољи утисак оставио је искусни Теодорос Папалукас, док је српски репрезентативац, Милош Теодосић, био видно исцрпљен због стомачног вируса који је "зарадио" вече прије финалне утакмице.

Тријумфом на фајнал-фору Барселона је освојила други трофеј намијењен најбољој европској екипи.

За новог шампиона Европе најбољи стријелац био је Наваро са 21 поеном, Микел је постигао 14 кошева, Рубио 9, док су по осам кошева дали Лорбек и Морис.

У екипи Олимпијакоса најефикаснији био је Чилдрес са 15 поена, док је Клеиза постигао 13 кошева. Теодосић је утакмицу завршио са 10 поена.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog