Sport

Црвена звезда: Караџић нас покрао

Фудбалски клуб Црвена звезда саопштио јејуче да су га у судије покрале у суботњем поразу од Партизана (0:1) те да му је ове сезоне титулу националног шампиона отео предсједник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић.


„ФК Црвена звезда жели да јасно нагласи да јој је титула првака државе у овој сезони отета од стране предсједника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића”, истиче се у саопштењу објављеном на сајту клуба.

Црвено-бијели су се Заједници суперлигаша већ жалили на суђење и оцијенили да главни арбитар меча Бошко Јованетић два пута није свирао пенал за Звезду при резултату 0:0.

„Поред ове двије ситуације утврдили смо још девет грешака судија у којима смо оштећени”, додаје се у саопштењу на клупском сајту на коме су и снимци свих спорних ситуација.

Звезда је подсјетила и да није прихваћен њен апел да се 138. вјечити дерби игра у недјељу како би црвено-бијели имали дан више одмора од утакмице финала Купа, која се одржала у четвртак. Проблематичним су црвено-бијели описали и дочек на стадион Партизана.

„Као да је неко желио да јуче буде инцидената”, наглашава се у саопштењу.

„Живот се не завршава јучерашњом утакмицом и потрудићемо се да нашим јучерашњим домаћинима узвратимо гостопримство на исти начин наредне сезоне”, додаје се.

Челници Звезде су, такође, предсједника ФСС Томислава Караџића оптужили да ту организацију води као приватну фирму и оцијенили срамотном његову одлуку да црвено-бијелима не уручи пехар намијењен освајачу Купа.

„Скандал са предајом пехара и јучерашња брутална крађа на дербију само су показали како Томислав Караџић намјерава да уреди фудбалско првенство Србије наредних година. Његова намјера је да Фудбалски савез током маја укине Заједницу суперлигаша и преузме све ингеренције око вођења такмичења. Тако би садашњи неформални утицај на такмичење и суђење претворио у формални. Тако би се легализовали притисци”, истиче се.

Звезда је најавила и наставак борбе са „лоповима и мафијашима у српском фудбалу” и додала да ову титулу Партизана неће признати, као што Србија „не признаје насилно отимање Косова и Метохије”.

„Ако их није срамота нека се диче 'Караџићевом титулом', која је узета на основу 'Јованетићеве крађе'“, каже се између осталог у саопштењу Звезде.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog