Sport

Анкета: Хрвати навијају за Србију

На основу анкете Јутарњег листа, 29 одсто навијача из Хрватске бодриће репрезентацију Србије на Свјетском првенству у Јужној Африци. Према тој анкети, 16 одсто ће навијати за Нијемце, док ће 11 одсто њих бити на страни Аргентине.


На предстојећем Свјетском првенству у фудбалу у Јужној Африци, највише Хрвата ће навијати за Србију, може се закључити на основу анкете коју је на свом Интернет сајту спровео хрватски Јутарњи лист.

Од 4.300 анкетираних посјетилаца, њих око 29 одсто ће навијати за "орлове", на другом мјесту је Њемачка, коју ће бодрити око 16 одсто, а на трећем Аргентина, за коју ће навијати 11 одсто испитаника.

"Хрватска неће наступити на Свјетском првенству у Јужној Африци. Прошло је већ довољно времена, опоравили смо се од шока и вријеме је да одаберемо репрезентацију за коју ћемо навијати", пише лист, наводећи листу 10 репрезентација, које уживају наклоност хрватских навијача.

Јутарњи лист објављује и текстове десет аутора са њиховим сугестијама због чега би требало да навијају за одређену репрезентатацију.

Један од оних који ће навијати за репрезентатације Србије и Словеније, писац Миљенко Јерговић, наводи неке од разлога за такву одлуку.

"Ја мислим да је за властито ментално и емоционално здравље добро бити на страни суседа. Замислите како би то било згодно када би 11. српња (јула), након одигране финалне утакмице, Хрвати изашли на главне градске тргове, па када би се Загребом, Сплитом и Осијеком проломила песма: "Нека пати кога смета, комшија је првак свијета...", пише Јерговић.

Аутор наводи да су, осим тога, Србија и Словенија аутсајдери на првенству, "а у природи је људској да буде на страни аутсајдера".

"Нешто није у реду с човјеком који навија за предестиниране побједнике", пише између осталог Јерговић.

Свјетско првенство у Јужној Африци се одржава од 10. јуна до 11. јула, а репрезентација Србије се налази у групи са Њемачком, Ганом, Аустралијом.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog