zfdQoKrzuEM

Sport

Челзи побједом од 8:0 освојио титулу у Енглеској

Фудбалери Челзија освојили су титулу првака Енглеске пошто су јуче у посљедњем 38. колу Премијер лиге савладали екипу Вигана са 8:0, тријумфујући на крају са бодом више од досадашњег шампиона Манчестер Јунајтеда, који је побиједио Стоук са 4:0.


Челзи је освојио четврту титулу енглеског првака, након што је био најбољи у сезони 1954/55, 2004/05. и 2005/06. године. Тај клуб је још освојио пет трофеја ФА купа, четири Лига купа, два пехара Купа купова (1971. и 1998) и УЕФА Суперкуп (1998), а 2008. је био вицешампион Европе.

Овогодишња титула овјерена је рекордном побједом над Виганом (8:0) у празничној атмосфери на "Стамфорд Бриџу", а стријелци за екипу тренера Карла Анћелотија били су Анелка у 6. и 56, Лампард у 32. из пенала, Калу у 54, Дрогба у 63, 68. из пенала и 80. и Ешли Кол у 90. минути.

Манчестер Јунајтед је забиљежио "Пирову побједу" над Стоуком, док је Ливерпол још једном разочарао навијаче играјући неријешено 0:0 против Хул Ситија, који се прошле седмице опростио од Премијер лиге.

Директно у Лигу шампиона ће и Арсенал, док ће Тотенхем пролаз ка европској елити тражити кроз квалификације. Манчестер сити и Астон Вила играће прво коло Лиге Европе, док ће Ливерпул исто такмичење почети од квалификација, само због чињенице да финалиста ФА купа, Портсмут, због забране ФА Енглеске нема права да учествује у Европи.

Из лиге су испали поменути Портсмут, Хал и Барнли. Два мјеста у елити већ су попунили Њукасл и ВБА, два првопласирана тима из Чемпионшипа, док ће посљедњи учесник елитног ранга за наредну сезону бити познат послије бараж мечева Блекпул - Нотингем форест (први меч 2:1) и Лестер - Кардиф (први меч 0:1).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog