Sport

Лејкерси у финалу Запада, Орландо у финалу Истока

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса пласирали су се у финале плејофа Западне конференције, трећу годину узастопно, пошто су у ноћи између понедјељка и уторка побиједили Јуту са 111:96 и тако славили са 4:0 у серији.


Лејкерси су чврсто играли у одбрани и добро у нападу, имали су само шест изгубљених лопти на утакмици. Водили су од почетка, крајем друге четвртине стекли су са 22 поена предности (57:35), Јута је у трећој дионици успјела да се приближи на пет поена, али је гостујући тим успио да сачува предност и трећу годину узастопно прође у финале Запада.

Лејкерсе су до побједе предводили Пау Гасол са 33 поена и 14 скокова и Коби Брајант са 32 поена. Шенон Брајан додао је 12, а по 10 поена убацили су Дерек Фишер и Ламар Одом.

У екипи Јуте, која је трећи пут узастопно поражена од Лејкерса у плејофу, Дерон Вилијамс и Пол Милсап постигли су по 21 поен.

Актуелни шампиони НБА лиге Лејкерси ће у финалу Западне конференције играти против Финикса, који је у полуфиналу избацио Сан Антонио са 4:0. Финална серија почиње сљедећег понедјељка.

Кошаркаши Орланда пласирали су се у финале Источне конференције пошто су побиједили Атланту са 98:84 и славили у серији са 4:0.

"Магични" су током цијеле серије били убједљиви, на све четири утакмице у просјеку су побјеђивали са 25 поена предности.

У екипи Орланда, која је остварила 14. узастопну побједу, најефикаснији је био Винс Картер са 22 поена, Рашард Луис постигао је 17, а Џамир Нелсон 16, уз девет асистенција.

Џамал Крафорд завршио је утакмицу са 18 поена у пораженом тиму, два мање постигао је Џош Смит, а Џо Џонсон 14 поена.

Орландо, који је прошле године у финалу НБА лиге изгубио од Лејкерса, у финалу Источне конференције играће против побједника дуела Бостона

и Кливленда, а тренутно је 2:2 у серији.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog