Sport

Састанак у Београду: Без ријечи о регионалној лиги

БЕОГРАД - Београдски Партизан је био домаћин регионалног састанка Европске клупске ацоцијације, која окупља 144 фудбалска клуба са континента и која је наследник некада утицајне групе Г-14.


Није било говора о регионалној лиги, иако су били присутни сви из некадашње велике четворке - Звезде, Партизана, Хајдука и Динама.

Састанку су присуствовали представници 17 клубова, између осталих и тимова из цијеле бивше Југославије, али и Чешке, Мађарске, Литваније, Словачке, Пољске.

За истим столом седили су и представници некадашње "велике четворке" Југославије: Црвене звезде, Партизана, Динама и Хајдука. Није се, ипак, говорило о оснивању фудбалске лиге клубова са простора бивше Југославије.

"Ни ријечи није било о тој лиги. Знате да та прича траје већ 10 година, али за сада нема значајнијег помака", казао је Дамир Врбановић из Динама.

"Проблематично је много тога. И безбједност и формат и спонзори, па и УЕФА", навео је Врбановић.

Теме састанка зато су биле проблеми са менаџерима, трансферима фудбалера млађих од 18 година, финансијски фер-плеј и ограничење броја играча у екипама које произилази из тога.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog