Republika Srpska

Самсунг улаже у развој нових технологија

СЕУЛ – Јужнокорејски гигант електронске индустрије „Самсунг“ објавио је план о улагању 20,6 милијарди долара у развој нових технологија у наредних десет година, како би повећао продају и запослио још неколико десетина хиљада људи.


План је усвојен на састанку руководстава електронске и медицинске компаније из састава групације „Самсунг“, наводи се у саопштењу.

Састанку је присуствовао Ли Кун Хи, који се вратио на чело „Самсунга“ у марту ове године, након што је 2008. године осуђен за утају пореза, а касније помилован.

Аналитичари сматрају да је Ли главна снага која стоји иза напретка „Самсунга“ до положаја лидера свјетске електронске индустрије.

„Самсунг“ наводи да ће новац бити уложен у пет области: соларне ћелије, пуњиве батерије за возила на електрични погон. ЛЕД технологије, биофармацеутику и медицинске уређаје.

Очекује се да ће захваљујући овом улагању бити отворено 45 000 нових радних мјеста.

Стопа незапослености у Јужној Кореји у јануару је достигла пет одсто, што је највише у посљедињх девет година. Незапосленост је у марту смањена на 4,1 одсто.

Групација „Самсунг“ запошљава укупно 276 000 људи широм свијета, од чега 173 000 људи у Јужној Кореји, изјавио је портпарол компаније Хванг Еун Ју.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog