Sport

Бразил на СП без Роналдиња, Пата и Адриана

Селектор репрезентације Бразила Дунга објавио је списак играча на које рачуна за Свјетско првенство, а на њему се не налазе Адриано, Роналдињо и Пато.


Дунга је, такође, одбио да подлегне притиску и зато није позвао и младе играче Сантоса Паула Енрикеа Ганса и Нејмара, док се на ширем списку за Јужну Африку налази велики број дефанзиваца.

Роналдиња Дунга није звао у национални тим од априла прошле године када је био у лошој форми, али је ове сезоне показао боља издања у Серији А, али то, ипак, није било довољно за селектора. 

С друге стране Адриано је прошле године био најбољи стријелац бразилског шампионата када је његов Фламенго освојио титулу, али је имао успона и падова у форми. Дунга је већ раније рекао да се Пато неће наћи на списку. 

На Дунгином списку се налазе:
голмани: Жулио Цезар (Интер), Дони (Рома), Уерло Гомеш (Тотенхем)

одбрана: Маикон (Интер), Данијел Алвеш (Барселона), Жилберто (Крузеиро), Лусио (Интер), Жуан(Рома), Луизао (Бенфика), Тијаго Силва (Милан), Микел Бастос (Олимпик Лион)

средина: Жилберто Силва (Панатинаикос), Фелипе Мело (Јувентус), Рамирес (Бенфика), Елано(Галатасарај), Кака (Реал Мадрид), Жулио Баптиста (Рома), Клеберсон (Фламенго), Жосуе(Волфсбург),

напад: Робињо (Сантос/Манчестер сити), Луис Фабиано (Севиља), Нилмар (Виљареал), Графите(Волфсбург)

Бразил ће на Свјетском првенству играти у групи Г са Португалом, Сјеверном Корејом и Обалом Слоноваче.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog