Sport

Вечерас финале Лиге Европе

Атлетико Мадрид и Фулам одлучују вечерас о првом освајачу Лиге Европе. Меч у Хамбургу почиње у 20.45 часова.


Када је почела сезона, од 192 тима, мало ко је очекивао финале Атлетико Мадрида и Фулама, али они су елиминисали све фаворите и заслужено дошли до Хамбурга. Шпанци су кренули из ЛШ, а онда избацили Галатасарај, Спортинг, Валенсију и Ливерпул. Фулам је крануо од трећег круга квалификација још у јулу, а потом је елиминисао Шахтјор, велики Јувентус, Волфсбург и на крају ХСВ.

Атлетико Мадрид је сезону почео са само пет побједа у првих 20 мечева у свим такмичењима, а у ЛШ никога нису савладали. Послије тога експлодирали су у Лиги Европе, али и Купу Краља гдје их такође чека финале. Посљедњи трофеј су освојили 1996. када су освојили дуплу круну у Шпанији, а посљедње европско финале играли су 1986. у Купу побједника купова.

Мадридски тим вечерас неће моћи да рачуна на 20-годишњег голмана Серхија Асења који је током викенда повриједио лигаменте колена па га чека пауза од шест мјесеци. Ипак, имаче достојну замјену у виду талентованог Давида де Геа.

Послије фрустрирајуће сезоне у Примери, играчи Атлетико Мадрида ће вечерас имати шансу да све поправе у Хамбургу гдје играју у финалу Лиге Европе против Фулама. Најбољи стријелац тима, Уругвајац Дијего Форлан радује се дуелу са лондонским тимом који је елиминисао ХСВ.

"Није битно против кога играмо у финалу. Једина разлика између Фулама и Хамбурга је што би овај други играо финале пред својим навијачима. То би могло значајно да утиче на меч. Овако ћемо бити два тима на неутралном терену, тако да је боље што нам је Фулам ривал".

"Веома су добри у одбрани. Имају веома искусног Денија Марфија у везном реду који зна како се освајају трофеји. Нападачи им нису ништа мање опасни јер знају лако да створе опасност и постигну гол".

"Шансе су 50-50%. Идемо самоувјерени у начин на који играмо. Много смо напредовали као тим у посљедње вријеме. Игра се финале тако да ће сваки детаљ да одлучи побједника. Ово су специфични мечеви у којима никада не знате да ли ћете добити иако играте боље. Мислим да ће финале бити спектакуларно праћено сјајном атмосфером наших бројних навијача".

Атлетико је коло прије краја сезоне у Примери тек девети без шанси да поправи пласман, али зато сјајно игра у Куп такмичењима. Поред финала ЛЕ, 'јорганџије' ће се за седам дана борити за трофеј и у Купу Краља.

"Тешко је рећи зашто боље играмо у куп такмичењима. Лоше смо стартовали у лиги и то нас је много коштало. Са друге стране, много смо бољи били у ЛЕ и Купу Краља".

Нјегов саиграч из напада Серхио Кун Агуеро први пут ће играти у неком финалу.

"Ово је велики меч за нас јер смо много дали ове сезоне, а ништа нисмо освојили. Никада нисам играо у финалу, па се надам да ћу се овај први пут показати најбоље што знам. Биће тешко".

Аргентинац је истакао да је долазак Кике Санчеса Флореса на место тренера у октобру био кључни моменат за екипу.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog