Republika Srpska

ТДР-највећи хрватски извозник у БиХ

ЗАГРЕБ/РОВИЊ – Компаније ТДР је проглашена најбољим хрватским извозником у Босну и Херцеговину, а награду „Златни кључ“ коју додјељује удружење ''Хрватски извозници'' на свечаности у Загребу примио је члан Управе ТДР, Јосип Лозанчић.


У категорији најбољи извозник у БиХ, уз ТДР, били су номиновани ''Карловачка пивовара'' и ''Дукат''.  Свечаност додјеле награда одржана је у склопу 5. конвенције хрватских извозника, организоване под високим покровитељством Владе РХ и у присуству Јадранке Косор.

ТДР је водећи произвођач  цигарета у југоисточној Европи с продајом већом од 12 милијарди цигарета годишње. У прошлој години ТДР је остварио приход од 231 милиона евра. Више од 6,6 милијарди комада цигарета ТДР је у 2009. години извезао на страна тржишта те се још снажније позиционирао као један од водећих хрватских извозника, који више од 50 посто своје продаје остварује на иностраним тржиштима.

Дуван је, иза шећера, најважнија хрватска извозна култура у пољопривреди.

На тржишту БиХ, ТДР је присутан са својим брендовима Ронхил, Авангард, МЦ, Валтер Волф, Филтер 160 и Јорк. Са годишњом продајом, која премашује три милијарде комада цигарета и приходима већим од 40 милиона евра, ТДР држи водеће мјесто на дуванском тржишту Босне и Херцеговине.

Сваки трећи потрошач у БиХ потрошач је ТДР-ових производа. БиХ је једно од најважнијих хрватских извозних тржишта на којем су хрватске компаније у прошлој години извезле роба и услуга у вриједности од 7,09 милијарди куна, што је 12,85 посто укупног хрватског извоза.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog