Sport

Бостон преко Кливленда у финалу Истока

Кошаркаши Бостона савладали су Кливленд са 94:85 и пласирали се у финале плеј офа Источне конфереције НБА лиге.


Селтикси ће у финалу играти против Орланда, који је у плеј офу претходно елиминисао Шарлот и Атланту и то без изгубљеног меча.

Бостон су до побједе предводили Кевин Гарнет са 22 поена и 12 скокова и Раџон Рондо са 21 поеном и 12 асистенција.

"Побједа испуњава. Играте против најбољег кошаркашког тима, изазов је ту, не морате да га вјештачки стварате... Једина ствар која нам не

недостаје јесте самопоуздање. Искусан смо тим и знамо кад је вријеме да дјелујемо као тим. То смо и учинили", истакао је Гарнет.

Кливленду није помогао ни шести трипл-дабл учинак у каријери најбољег играча НБА лиге Леброна Џејмса, који је постигао 16 поена и имао 19 скокова и 10 асистенција.

Џејмс, који је и прошле сезоне био МВП лиге, тако је поново остао без шампионског прстена, иако је Кливленд и другу годину узастопце у првом дијелу такмичења имао више побједа од осталих ривала. Ове године забиљежио је 61 побједу.

"Регуларни дио сезоне се много разликује од плеј-офа. Знали смо да ће Бостон бити другачији тим. Надали смо се да ћемо и ми бити. Бостон се поправио, а ми нисмо", оцијенио је тренер Кливленда Мајк Браун.

Нови неуспјех Кливленда покренуо је и спекулације да ће Џејмс у љетњем прелазном року напустити екипу.

"Рекао сам му да: 'Дигни главу, човјече'. Знам како му је. Имаш, ипак, веома, веома, веома свијетлу будућност. Настави да радиш и доноси одлуке које су најбоље за тебе и твоју породицу. То је најбољи савјет који сам могао да му дам", казао је Гарнет, који је дуго био звезда Минесоте, али је првак НБА лиге постао тек у Бостону 2008. године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog