Društvo

Власеница добија факултет биотехничких наука

ВЛАСЕНИЦА - Начелник општине Власеница Младен Поповић изјавио је данас да би у прву годину за студирање на Факултету биотехничких наука, који ће бити отворен у овој општини наредне школске године, требало бити уписано око 80 студената.


Већ у другој генерацији требало би бити уписано између 220 и 250 студената.

Поповић је новинарима данас рекао да се општина Власеница обавезала да до 1. октобра заврши све радове на објекту, а Универзитет у Источном Сарајеву да одреди уписну квоту и организује упис прве генерације студијског програма шумарства у школској 2010./2011. години.

"Вјерујемо да ће од 2011/2012 бити уведен и студијски програм технологије и прераде дрвета", рекао је Поповић и додао да је јучерашње потписивање споразума о давању на кориштење зграде бивше "Бокситове" дирекције Универзитету у Источном Сарајеву за потребе новог факултета велики дан за Власеницу, али и обавеза коју је општина преузела у складу са овим споразумом.

Скупштина општине Власеница је почетком ове седмице усвојила одлуку о кредитном задужењу од 1.700.000 КМ, намијењених за реконструкцију и пренамјену зграде бивше "Бокситове" дирекције за потребе отварања ове високошколске установе.

У припреми је и тендерска документација за избор извођача радова, а паралелно са овим процедурама општина Власеница планира да уради и пројектно рјешење за изградњу студентског дома.

У Власеници ће од октобра почети са радом новоосновани Факултет биотехничких наука Универзитета у Источном Сарајеву који ће имати одсјеке шумарство и прерада дрвета.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Митар Новаковић и начелник општине Власеница Младен Поповић потписали су јуче споразум на основу којег се некадашња управна зграда компаније "Боксит" у Власеници даје на кориштење Универзитету.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog