Sport

Партизан прокоцкао финале

Ватерполисти Партизана нису успјели да се пласирају у финале Евролиге у Напуљу. Изгубили од Про Река после продужетака 7:8.


Про Реко - Партизан 8:7 (0:2, 2:2, 1:1, 3:1; 2:1, 0:0), после продужетака.

Српски шампион је водио 4:0, после треће четвртине и 5:3, али је Про Реко успио да се ишчупа, прије свега захваљујући донедавном играчу Партизана Филипу Филиповићу који је са четири гола био играч утакмице и одлуке.

Почетак утакмице је био из снова за Партизан. Ношени пјесмом Гробара у базену "Скандоне", црно-бели су одлично почели и повели 2:0, а потом и 4:0!

Први гол на мечу постигао је Владимир Вујасиновић, управо бивши играч Про Река, ухвативши Стефана Темпестија "на спавању".

На 2:0 повисио је Милош Королија топовским ударцем са дистанце, а потом је поново Вујасиновић показао зашто је велики. Четврти гол за Партизан постигао је Душко Пијетловић.

Италијански тим је тек у 11. минуту меча постигао први гол и то са играчем више (Тамаш Кашаш), а потом је бивши ватерполиста Партизана Филип Филиповић смањио на 4:2.

Имао је Патизан неколико прилика да преломи меч баш у том дијелу игре, али је најприје Стефан Митровић само "ошамарио" лопту умјесто да је закуца у мрежу, а затим је лопта завршила на пречки. Чини се да је тада Партизан пропустио кључну прилику да докусури грогираног противника.

У последњим тренуцима првог полувремена догодило се оно чега су се сви у црно-бијелом табору прибојавали. Из неког разлога, само њима знаног, судије су поништиле чист гол Партизану, тачније Вујасиновићу, а резултат би био 5:2. Наводно је био фаул у нападу.

У прве две четвртине Партизан је одлично играо одбрану. Примио је само један гол са играчем мање, а седам пута је био у искушењу да брани гол у таквим ситуацијама.

Али, у нападу је "шкрипало". Никако играчи Партизана нису успјевали да нађу пут ка голу Темпестија. Зато се разиграо Филиповић, који смањује на 4:3, да би потом, одлично чувани, Андрија Прлаиновић послао "бомбу" ка Темпестију и вратио два гола предности црно-белима.

У последњој четвртини Реко смањује на 5:4, потом стиже и до изједначења голом Филиповића (његов трећи на мечу), да би Кашаш лобовао Сора и довео италијански тим у прво вођство на мечу и то у последњем минуту!

Партизан је уз доста среће дошао до изједначења десетак секунди прије краја меча. Дуго је трајао напад Партизана, нико се није усудио да шутира, а одговорност је преузео Вујасиновић, који је упутио ка голу, а голман Про Река Темпести неспретно реаговао и угурао је у мрежу.

У првом продужетку Филиповић (својим четвртим) голом и Кашаш (његов трећи) из контре доносе одлучујућу предност Про Реку, за вођство од 8:6. Све што је Патизан успио да уради је да смањи на 8:7 преко Николе Рађена.

Штета за Партизан који је "имао" Про Реко, али и недовољно расположених играча у нападу. Све је пало на Вујасиновића, који није могао сам...

ПАРТИЗАН: Вујасиновић три гола, Королија, Пијетловић, Прлаиновић и Рађен по један. Слободан Соро - 10 одбрана.

ПРО РЕКО: Филиповић 4 (један са петерца), Кашаш 3, Норберт Мадараш један.

ИГРАЧ ВИШЕ: Партизан - 6/15; Про Реко - 3/17.

ПЕТЕРЦИ: Про Реко - 1/1.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog