Sport

Боровчанин у рингу против Кинг Конга

Ненад Боровчанин бориће се против Рајмонд Очијенга из Кеније, 29. маја на стадиону Шалкеа. Биће то најава спектакла у којем ће се за свјетску титулу борити Виталиј Кличко и Алберт Созновски.


Очијенг је најбоље пласирани тешкаш у Кенији, има скор од 21 побједе (17 нокаутом), 10 пораза, 3 неријешена меча. О његовој снази набоље говори надимак "Кинг Конг", а познат је и по разорном ударцу.

Кенијац се за меч са Србином припрема у Афичком кампу "Солид Роцк Боxинг" и очекује да се европској публици представи на најбољи могући начин, јер ће догађају на стадиону Шалкеа присуствовати преко 60.000 гледалаца и око 100 телевизијских екипа из цијелог свијета.

"Боксоваћу у уводном програму меча за светску титулу у тешкој категорији, и то једном од браће Кличко, заиста је шанса која се не пропушта! Даћу све од себе да победим Боровчанина, јер бих том победом себи отворио врата Европе и света. Виши сам од њега, максимално сам физички припремљен, а имам и јачи ударац од њега, па се надам да ћу меч завршити пре истека шесте рунде", рекао је Кенијац и додао да не потцјењује Боровчанина, али да мисли да је бољи од њега.

Ненад Боровчанин се за меч припрема у аустријском Кицбилу, заједно са Виталијем Кличком и њиховим заједничким тренером Фрицом Здунеком.

"Том Лоефил, промотер предстојећег меча ми је јавио име противника и питао да ли сам задовољан избором. Одговорио сам му да ми уопште није битно против кога ћу боксовати, јер да бих био број један, мораћу да победим свакога ко ми се нађе на путу ка врху", рекао је српски боксер, који је у каријери имао 25 професионалних борби. Све је завршио као побједник, а 18 мечева је окончао нокаутом.

"Многи наши тренери су се последње две деценије на великим такмичењима надали повољном жребу, правећи тако унапред себи алиби за неуспехе, а од боксера правили губитнике. Знам да што пре победим најбољег, постаћу најбољи, тако да сам увек задовољан избором противника, а у рингу ћемо причати и рећи ко је бољи и ко ће победити", посло је Боровчанин јасну поруку кенијском тешкашу.

"На његову изјаву одговорићу у рингу! Доћи ће велики број мојих пријатеља на меч, а долазак су најавили и Емир Кустурица, Милорад Додик и Проко Драгосављевић, што ће ме свакако додатно мотивисати", закључио је Ненад Боровчанин.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog